Vegueria del Penedès

AJUNTAMENT I SOREA

Sitges crea un fons per pagar l’aigua a persones en risc d’exclusió social


Redacció Sitges

05-05-2016 13:18

La iniciativa de l'Ajuntament i Sorea comportarà l’exempció del pagament de la factura de l’aigua a persones en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica

Sitges crea un fons per pagar l’aigua a persones en risc d’exclusió social. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Sitges i Sorea, empresa prestadora del servei de l’aigua a la comarca del Garraf, han signat un conveni de col·laboració per a la creació d’un fons de solidaritat. L’acord regula la coordinació entre l’empresa subministradora del servei i l’administració pública per possibilitar l’abastament d’aigua potable a persones en situació econòmica precària. Sorea dotarà el fons amb una partida de 10.000€ que servirà per cobrir les  despeses de la factura de les persones que més ho necessiten. Carme Almirall, regidora de Serveis Urbans, ha agraït “l’interès de Sorea per col·laborar estretament amb l’Ajuntament en el compromís comú de ser socialment responsable amb la ciutadania amb menys recursos. Aquest és un primer pas, però la voluntat del Govern és que altres empreses subministradores se sumen iniciatives per ajudar a les persones en risc d’exclusió social”.

Des de l’inici de la crisi, Serveis Socials ha detectat que un nombre creixent de famílies manifesten dificultats per fer front a les despeses derivades de l’habitatge. La regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, ha explicat que “aquest conveni és una qüestió de justícia social. Hem de treballar per garantir el benestar de totes les persones i l’accés a l’ús dels elements de primera necessitat com ho és l’aigua”. El Fons de Solidaritat comportarà l’exempció del pagament de la factura de l’aigua a persones en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica. Per acollir-se a l’ajut, les persones interessades en efectuar la sol·licitud es poden adreçar a Serveis Socials, on es comprovarà que compleixen els requisits.

Un cop valorada la seva situació i validada la sol·licitud, el mateix departament municipal indicarà a Sorea els períodes de facturació sobre els quals s’aplicarà l’exempció del pagament. Amb la confirmació de l’atorgament de l’ajut, l’empresa ajornarà les factures pendents de pagament amb la corresponent reobertura del subministrament si la suspensió per impagament s’hagués efectuat. Segons Rossell, “és una molt bona notícia perquè amb aquesta partida podrem desfogar lleugerament l’economia de les llars sitgetanes més afectades per l’actual situació econòmica”. 

El conveni estarà vigent fins que s’exhaureixi l’import destinat al fons de solidaritat. Aquest acord se suma a la moció, aprovada per la unanimitat del ple en la darrera sessió, en defensa de les polítiques de lluita contra la pobresa energètica.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.