Vegueria del Penedès

EL CENTRE CULTURAL

El Museu municipal de Sant Sadurní


Francesc Carafí Sant Sadurní d'Anoia

08-05-2016 19:50

Projecte del Centre Cultural de la plaça Nova. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Ara que El Centre Cultural de Sant Sadurní, serà una realitat a finals del 2016, des de aquestes ratlles, vull fer arribar a l’alcaldessa Sra. Maria Rosell, i a la regidora de cultura, Montse Medall, l’idea de poder disposar en aquest espai, de una petita sala a on s’ubiqui el material museístic, que la vila té.

Molts sadurninencs i sadurninenques, no saben segurament que Sant Sadurní té guardats, emmagatzemats un conjunt d’objectes-peces, que en el seu dia, parlo de bastants any enrere (1979-1980), constituïen el “museu municipal de Sant Sadurní”. Tot aquest material, està classificat en caixes de fusta en un local propietat de l’ajuntament.

Evidentment molt de temps ha passat, i aquest model de museu ja no s’estila. De retruc, però, seria interesant aprofitar el Centre Cultural, i exposar-ho com a historia de la vila. Hi han objectes que tenen propietaris i altres diversos que no (eines de fer motllures  fins a matoneres), que estan en dipòsit.

El regidor Ribas, que era de cultura en el any 2005, està assabentat del tema. Llavors, i amb tota sinceritat, alcaldessa i regidora de cultura, crec que és una idea i un propòsit que cal ressituar-lo; i és en El Centre Cultural, a on hi haurà la biblioteca i l’arxiu municipal, el lloc idoni perquè els convilatans siguin coneixedors d’aquest material museístic.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.