AGRUPACIÓ DE DEFENSA VEGETAL DE L'ALT PENEDÈS
18-05-2016 17:58
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Aquest dissabte es dóna el tret de sortida a la campanya de fruita del Penedès. Inicialment trobarem al mercat les primeres cireres, i molt properament préssecs, vermells i grocs, nectarines, paraguayos.... Per aquest motiu, i com es ve fent des de fa uns anys, l'Agrupació de Defensa Vegetal de Fruita Dolça de l'Alt Penedès vendrà els seus productes al mercat dels dissabtes de Vilafranca, on la parada se situarà a la la rambla St. Francesc.
D'aquesta manera, totes aquelles persones que vulguin podran degustar i comprar directament els préssecs a l'agricultor. La major part de la producció de préssec (i fruita) de l'ADV de Fruita Dolça del Penedès, entitat que agrupa a a la majoria dels fructicultors de les nostres comarques, Penedès – Anoia, està certificada pels sistemes de producció integrada i ecològica, el que dóna les màximes garanties de qualitat al producte.
També cal afegir que per garantir aquesta qualitat del producte, el fruit madura a l’arbre, per ésser encaixat en la mateixa parcel·la agrícola i immediatament transportat als punts de comercialització. És d’aquesta manera com tota la fruita produïda per aquesta associació arriba en les millors condicions pel consumidor.
Des de l'Associació de Fructicultors ADV Fruita Dolça de l'Alt Penedès, es potencia la venta directa a través dels mercats locals, que fomenta el consum de proximitat o Km0, incentiva el teixit econòmic local i, a la vegada, el consumidor disposa de tota la informació del producte que compra a través del propi agricultor.
L’Associació de fructicultors ADV Fruita Dolça de l’Alt Penedès valora positivament l’inici de campanya 2016 del préssec. Les pluges registrades aquests darrers mesos, han afavorit al desenvolupament del fruit i al seu tamany. Això sumat a l’augment de temperatures d’aquestes darreres setmanes, en resultarà un millor equilibri entre dolçor i acidesa, preveient una gran qualitat del producte.
PUBLICITAT
PUBLICITAT