Vegueria del Penedès

DIA MUNDIAL SENSE FUM

Campanya de sensibilització contra el tabac al Consorci Sanitari del Garraf


Ramon Filella Sant Pere de Ribes

24-05-2016 11:49

El dia 31 de maig s'instal·larà un dispositiu d'atenció ciutadana a l'hospital de Sant Camil amb metges especialistes en pneumologia i infermeres especialitzades

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El proper 31 de maig, el Consorci Sanitari del Garraf (CSG) celebrarà el Dia Mundial Sense Fum instal·lant un dispositiu d’atenció al ciutadà a l’entrada de l’Hospital Residència Sant Camil, on metges especialistes en pneumologia i infermeres especialitzades en deshabituació tabàquica del CSG, assessoraran i donaran suport a aquelles persones que vulguin deixar de fumar. De les 10 a les 13 hores, treballadors del CSG faran proves de capacitat pulmonar, lliuraran material de promoció de la salut i informaran dels circuits i recursos que hi ha a la comarca per deixar l’hàbit amb el suport de professionals de la salut.

Enguany, el lema principal de la jornada escollit per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) és “Preparats per a un empaquetat neutre”. L’OMS preveu que, curt termini, es formalitzarà una nova llei que obligarà a què els paquets de cigarretes no tinguin cap logotip, color, imatge de marca o informació promocional i a què els noms de la marca i el producte estiguin escrits amb un color i una font estandarditzats. El paquet neutre sí que portarà escrit advertències sanitàries gràfiques (lemes i fotografies explícites). Amb aquesta iniciativa l’OMS pretén reduir l’atractiu dels paquets de tabac, limitar l’empaquetat enganyós i augmentar l’eficàcia de les advertències sanitàries, per tal de contribuir a la reducció del consum de tabac.

Segons l’OMS, cada any moren 6 milions de persones aproximadament a causa del consum de tabac, dels quals més de 5 milions són consumidors directes, i més de 600.000 són fumadors passius.  Amb la celebració d’aquesta jornada el dia 31 de maig, el  Consorci Sanitari del Garraf, vol conscienciar a la població de la importància de deixar de fumar, i sobretot de fer-ho acompanyat per professionals sanitaris.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.