Vegueria del Penedès

CERCLE D'ECONOMIA DE SITGES

Junqueras evita pronunciar-se sobre si cal apujar l'IRPF a les rendes altes al Cercle d'Economia


ACN Sitges

27-05-2016 21:01

El vicepresident insisteix que ERC defensa rebaixar la pressió fiscal a les rendes mitjanes i baixes en la mesura del que sigui possible

El president del Cercle d'Economia, Antón Costas, assenyala el camí per on anar al vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras. A

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha evitat aquest divendres sobre si cal apujar l'IRPF a les rendes més altes. Preguntat sobre aquesta qüestió en reiterades ocasions a les XXXII Jornades del Cercle d'Economia –tant per part d'empresaris com per periodistes-, el vicepresident ha contestat a totes les preguntes insistint que ERC defensa rebaixar la pressió fiscal a les rendes mitjanes i baixes, les de menys de 36.000 euros, que és la base imponible del 90% de la població. Junqueras ha defensat que cal treure pressió a aquest tram de contribuents en la mesura del que "sigui possible" i ha recordat que serà el Parlament qui decideixi sobre aquesta qüestió. També ha advertit que "si no hi ha majoria", no es podran aprovar els pressupostos. "Necessitem que algú s'impliqui en la presa de decisions", ha subratllat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va dir aquest dijous, també a les jornades del Cercle d'Economia, que aposta per rebaixar l'IRPF a les rendes més baixes però sense apujar-lo a les altes. En canvi, el vicepresident no ha volgut pronunciar-se sobre aquesta qüestió, i ha s'ha limitat a defensar que cal una rebaixa a les rendes baixes i també a les mitjanes. La pregunta se li ha formulat en diverses ocasions, tant des del públic de la conferència que ha pronunciat en les jornades del Cercle d'Economia, com en la posterior atenció als mitjans que ha fet el vicepresident. En totes les respostes Junqueras ha tirat pilotes fora explicant que ERC defensa una rebaixa fiscal per a les rendes mitjanes i altes des del 2013.

El conseller d'Economia ha argumentat que abaixar la pressió fiscal a les rendes baixes i mitjanes "contribueix a augmentar la disponibilitat de consum de la majoria de les rendes" i això pot ser un incentiu per "allunyar-nos del context deflacionari en què estem".

Junqueras ha assegurat que ara "el repte" és "construir majories parlamentàries" que permetin implementar la mesura. "Esperem que hi siguin [les majories parlamentàries] per prendre decisions com aquesta i per garantir aprovar pressupostos". I és que, com que Junt pel Sí no té majoria absoluta, el Govern "necessita majories que estabilitzin" les seves decisions, ha subratllat. En cas de no rebre aquest suport i no poder tirar endavant els comptes, "ho administrarem de la millor manera possible", ha dit. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.