Vegueria del Penedès

FUTBOL BASE

L'altra Champions


Sergi Teruel El Vendrell

31-05-2016 20:07

Pilota de futbol. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Dissabte 28 de maig el Real Madrid va guanyar la “undécima”, va ser campió de la UEFA EUROPA LEAGUE. Fins aquí, mig món content, i l'altre mig, decebuts que l'Atlético de Madrid no l'hagués guanyada.

Ara bé, diumenge 29 de maig, va haver-hi una final, no tan mediàtica com la “Champions”, però, al cap i a la fi, una final. Al Vendrell (Tarragona) es disputava la Final Nacional de Futbol 7 dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya de futbol 7 de categoria Aleví (10-11 anys). Unes finals escolars que posen punt i final a una temporada de jocs esportius. Durant tot el curs les diferents escoles i clubs participants han disputat les seves fases comarcals, seguides de les territorials i ,finalment, s'han classificat per a les finals nacionals, on s'hi trobaven diversos equips de tot Catalunya. Un dia de convivència, d'esportivitat i, sobretot, de passar-s'ho bé practicant l'esport que més els agrada.

El dia començava amb l'arribada de jugadors i educadors amb clara il·lusió de passar una bona jornada esportiva jugant a futbol i convivint amb diferents nens i nenes del Penedès, del Llobregat, del Pallars Sobirà, de la Vall d'Aran, del Barcelonès... En definitiva, una trobada per gaudir.

Però quan va començar a rodar la pilota...  Ai, quan va començar a rodar la pilota!  El que havia de ser una trobada de germanor, de disputar cada jugada, això sí, i que guanyi el millor, es va convertir en la “Champions Escolar”.  Els Educadors, o millor dit, “Educadors/Entrenadors”, es van transformar en Guardiola, Luis Enrique, “Cholo” Simeone o Zidane. Es van poder percebre diversos comportaments sorprenents, com crits a nens que estan jugant lligues escolars (cal recordar que no juguen al Barça o a l'Espanyol de futbol base, juguen a les lligues escolars amb un nivell adequat per a això).

Vam escoltar com escridassaven un nen que va fer una mala passada, o com el van esbroncar perquè un davanter el va sobrepassar i li van marcar un gol. També ens vam trobar el cas d'un equip que va deixar a la banqueta un nen sense jugar i el va treure els últims 5 minuts. La normativa de joc diu que tots els jugadors inscrits a l'acta han de jugar com a mínim una part de les tres primeres. Al no complir una de les normes bàsiques imposada perquè no hi hagi cap exclusió de cap infant a causa de la seva qualitat física o tècnica i tots els nens juguin, es va procedir a sancionar l'equip amb la pèrdua del partit per alineació indeguda. Això va comportar la reclamació d'entrenadors, pares i mares d'un equip d'una escola que va venir a passar una jornada d'esport i convivència a molts quilòmetres de casa seva amb un únic objectiu: guanyar unes Finals Nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. I van deixar a la banqueta un nen que va fer els mateixos quilòmetres que la resta dels seus companys i amb els mateixos drets de jugar i passar-s'ho bé fent l'esport que més li agrada.

Potser alguna cosa no s'està fent bé, però si volem tenir al Messi, a l'Iniesta o al Busquets, que els hem de tenir, com a estructura d'esport de país hem de tenir un model de valors a l'esport on també hi puguin jugar l'Adrià, el Pau, la Núria i el Joan.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.