Vegueria del Penedès

ESTIL RENAIXENTISTA

El Claustre de Sant Francesc, memòria de l’antic convent de Vilafranca


Redacció Vilafranca del Penedès

02-06-2016 22:00

El convent va servir de lloc de reunió de les Corts de Catalunya durant els anys 1448, 1490, 1501, 1520 i 1558

El Claustre de Sant Francesc, memòria de l’antic convent de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Al cor de Vilafranca del Penedès en trobem amb el Claustre de Sant Francesc, una construcció que pertany arquitectònicament a l’antic convent de Sant Francesc situat al carrer Sant Pere. Sí bé el claustre actual és una construcció edificada a partir del segon terç del segle XVI, el convent de Sant Francesc remunta els seus orígens al segle XIII (1242) i estava situat a peu del camí entre Barcelona i Tarragona.

L’extensió del convent en ser traslladat agafava tota la illa del carrer Vidal, Sant Pere, Rambla de Sant Francesc i carretera de Tarragona. Totes les construccions que són actualment habitatges foren comprades durant la desamortització de 1835 per Antoni Vidal Verdaguer, pare dels Vidal i Valenciano i que dóna nom al carrer Vidal. El convent també va servir de lloc de reunió de les Corts de Catalunya durant els anys 1448, 1490, 1501, 1520 i 1558.

Més informació http://www.vilafranca.org/jsp/directori/detall.jsp?id=41429.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.