ARQUEOLOGIA
05-06-2016 23:07
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
El jaciment protohistòric del turó de la Font de la canya, situat al municipi d'Avinyonet del Penedès, és un jaciment ibèric de la tribu dels cossetans que va ser ocupat des de finals del segle VII aC (625-600aC) fins al segle III aC, essent abandonat amb l'arribada dels exercits romans. Va ser un gran centre de mercaderies de la Cossetània ibèrica on s'han documentat un notable ventall de materials (ceràmics, metàl·lics, arqueobotànics, etc.) relacionats directament amb la pràctica de la vitivinicultura i el consum del vi.
El jaciment va ser descobert casualment el 1997 i des de llavors ha estat objecte d'excavacions arqueològiques i estudis arqueobotànics que han evidenciat el rol d'aquest assentament com a bressol de la vitivinicultura al Penedès. Els centenars de pinyols carbonitzats i mineralitzats recuperats a les excavacions arqueològiques representen el conjunt més important i més antic documentat a dia d'avui a Catalunya.
Més informació a www.avinyonet.org , www.fondelacanya.cat i http://www.enoturismepenedes.cat/
PUBLICITAT
PUBLICITAT