Vegueria del Penedès

VEGUERIA

El PSC vol una Vegueria Penedès que esdevingui un instrument útil


Federació Alt Penedès Garraf Vilafranca del Penedès

06-06-2016 12:27

La direcció de la Federació vol una Vegueria semblant a una Mancomunitat de Serveis ampliada a tot el Penedès i un Consell d’Alcaldes/esses i regidor/es on s’hi debatrien i s’impulsarien els projectes

En paral·lel a la tramitació de la proposició de llei que s’ha entrat al Parlament, la Federació obrirà un procés participatiu i de reflexió al territori amb l’objectiu d’aconseguir la millor proposta possible de Vegueria al servei dels ciutadans

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El PSC s’ha afegit a la tramitació de la proposició de Llei per modificar la llei de Vegueries del Tripartit, aprovada l’any 2010 i incloure-hi la Vegueria Penedès. Aquesta decisió s’ha tirat endavant després que ahir es portés a terme una reunió entre la direcció del Partit, el Grup Parlamentari Socialista i alcaldes i representants polítics de l’Anoia, Baix Penedès, Alt Penedès i Garraf. La direcció de la Federació Alt Penedès Garraf va defensar aquesta tesi, considerant que la Vegueria Penedès “pot esdevenir un instrument d’utilitat pel territori”.

 

La proposta passa per sumar la Federació a la voluntat de la direcció del PSC i treballar per fer possible una Vegueria que esdevingui un instrument útil pels ciutadans. És per això que des de la direcció de la Federació Alt Penedès-Garraf “vetllarem perquè la nova distribució administrativa es faci amb racionalitat i s’ompli de contingut, en consonància amb el seu Àmbit Funcional i el Pla Estratègic del Penedès, aprovat  pels Consells Comarcals de les 4 comarques del gran Penedès i els seus alcaldes”. Així doncs, la Federació, en paral·lel a la tramitació de la proposició, obrirà un procés participatiu i de reflexió al territori. L’objectiu és “aconseguir la millor proposta possible de Vegueria al servei dels ciutadans que determinarà i reforçarà la posició de la Federació”.

La direcció assegura que la Vegueria pot ser una oportunitat per tal de continuar treballant per l’impuls polític, social, econòmic i de cooperació dins del Gran Penedès. Els socialistes afirmen que fruit d’aquesta voluntat va néixer la Mancomunitat Penedès-Garraf, que s’ha consolidat com un ens bàsic per a la gestió de serveis entre les nostres comarques. També expliquen que fa temps que es treballa per explotar totes les possibilitats que dóna l’Eix Diagonal. Aquesta concepció, que “com a socialistes ja tenim d’origen, és la idea del que volem que esdevingui la Vegueria Penedès. Des de la direcció ens imaginem una Vegueria  com a una Mancomunitat de Serveis ampliada a tot el Penedès i un Consell d’Alcaldes/esses i regidor/es on es debatrien i s’impulsarien els projectes, de manera que la Vegueria apropi encara més l’administració als ciutadans, com sempre hem defensat des de l’espai socialista”.

Els dirigents de la Federació critiquen l’ús polític que alguns partits han fet de la Vegueria Penedès i recorden que el pare del debat de la nova organització territorial i de la Llei de Vegueries, aprovada l’any 2010, va ser el govern Tripartit amb el president, José Montilla al capdavant amb la voluntat de modernitzar la ja desfasada distribució provincial. Posteriorment han afegit que  tot i el desgast que els governs de CiU i de Junts pel Sí “ens han provocat amb el tema de la Vegueria Penedès, han entonat reincidentment “l’ara no toca”  i en sis anys no han fet res per tirar-la endavant”.

Finalment la Federació manifesta que durant els últims anys, el 93% dels ajuntaments del territori de les 4 comarques del Gran Penedès, el 100% dels Consells Comarcals, 13 associacions empresarials, 131 entitats i associacions i milers de ciutadans a títol personal s’han adherit a la reclamació de la Vegueria i per això asseguren que cal “escoltar la voluntat dels ciutadans i estar-hi en sintonia”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.