Vegueria del Penedès

MERCAT DEL PRÉSSEC D'ORDAL

Sant Pau d'Ordal es reivindica aquest dissabte amb una nova edició del Mercat del Prèssec


Redacció Subirats

06-06-2016 Última revisió: 07-06-2016 9:13

El xef del restaurant de Vilafranca del Penedès Cal Ton i fill de Subirats, Ton Mata, inaugurarà l'onzena edició del mercat

Mercat del Préssec d'Ordal. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ordal es reivindica aquest dissabte amb una nova edició del Mercat del Prèssec. A les 11.00 hores, el xef del restaurant de Vilafranca del Penedès, Cal Ton, i fill de Subirats, Ton Mata, inaugurarà l'onzena edició del Mercat del Préssec d'Ordal. Com a novetat del mercat d'enguany, l’Ajuntament de Subirats ha urbanitzat el lateral de la plaça Subirats, amb un accés més àgil per a tots els visitants i veïns del municipi. La millora permetrà gaudir d’un espai nou, més còmode i atractiu. En aquest espai, es desenvoluparà, cada cap de setmana, el tradicional maridatge Música a les vinyes, una combinació de cava amb préssec, dos productes exquisits oferts en feliç maridatge els dies de mercat.

Programa d'activitats

L'oferta de tallers per la inauguració s'amplia amb un taller infantil on elaborar un pinxo de fruita amb talls de préssec de vinya d’Ordal i un taller gastronòmic i venda d’embotits artesanals elaborats amb préssec, a càrrec de Ca l’Estevet. Així com d'altres activitats com la ruta en bicicleta elèctrica i una passejada guiada per la terra del préssec d’Ordal. A banda, la plaça Subirats de Sant Pau d'Ordal, acull escultures al carrer d’artistes locals, com Josep Massana i Lesley Yendell, i durant l’acte oficial, l’Àliga de Lavern ballarà a toc de grallers.

Altres propostes relacionades amb el Mercat del Préssec d’Ordal durant la temporada 2016 són, la  4a Ruta de tapes pel mercat del Préssec d'Ordal, que organitza el celler Albet i Noya; la visita a l'obrador de Les Filos, on elaboren melmelades i almívars a partir del Préssec d'Ordal i l’experiència de Collir el teu propi préssec; kilòmetre sota cero, a càrrec de l’empresa de serveis turístics, Vinimundus.

El mercat

Durant tota la temporada del mercat podreu tractar directament amb els productors i adquirir préssecs acabats de collir: de l'arbre a casa! També hi trobareu representació dels cellers i productors locals de Subirats. Així com, diferents activitats per gaudir, en família o amics, de l'enoturisme, la gastronomia i el turisme actiu.

El Préssec d'Ordal és un préssec de vinya que els pagesos elaboradors venen directament al mercat després de ser collit en les condicions òptimes de maduració. El préssec d'Ordal és un producte de qualitat aromàtica i gustativa, en part pel tipus de sòl calcari de Subirats i en part per ser un cultiu de secà, aquests factors li atorguen una aroma i un gust molt preuat. El Mercat del Préssec d'Ordal s'organitza des del Patronat de Turisme de Subirats i l'Associació de Productors del Préssec d'Ordal amb la col·laboració de l'Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona. No deixeu de gaudir d'aquest mercat gastronòmic durant els caps de setmana de juny, juliol i agost, en horari de 9h a 14h.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.