Vegueria del Penedès

PAU 2016

Un quadre de Ramon Casas, una llei de la República i fragments de Locke i Plató, al segon dia de les PAU


ACN Vilanova i la Geltrú

15-06-2016 18:00

Els estudiants s'han examinat aquest dimecres de les últimes matèries comunes

La càrrega, de Ramon Casas. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Contextualitzar el quadre de Ramon Casas 'La càrrega' i analitzar un text sobre la repressió franquista a Catalunya del 1939. O bé comentar una llei catalana del 1934 sobre els drets de les dones i explicar l'Estatut d'Autonomia del 1932. Aquests han estat els reptes plantejats en les dues opcions de l'examen d'Història en la segona jornada de les proves d'accés a la universitat (PAU). Els 27.054 estudiants matriculats a la fase general de les PAU s'han examinat aquest dimecres de les últimes matèries comunes: Història o Història de la filosofia i Llengua estrangera. En la primera prova, un total de 16.141 estudiants (59,6%) han triat Història de la filosofia, mentre que 10.913 (40,3%) han optat per Història. A l'examen de filosofia, els alumnes han triat entre un fragment de John Locke de l'obra 'Assaig sobre l'enteniment humà' i un text de Plató de 'La República' per exposar les idees principals del text i el pensament de l'autor.

L'anglès ha estat la llengua estrangera majoritària al segon examen, amb 26.460 estudiants, molt per davant del francès (496), l'alemany (72) i l'italià (34).

En la segona jornada de les PAU, també s'han realitzat exàmens de Ciències de la terra i del medi ambient, Disseny i Matemàtiques aplicades a les ciències socials. A la tarda els estudiants s'han pogut examinar d'Electrotècnia o Història de l'art.

Els estudiants s'enfronten aquest dijous al darrer dia de la selectivitat amb els exàmens de Geografia, Física, Dibuix Artístic, Llatí, Matemàtiques, Biologia, Cultura audiovisual, Grec, Literatura catalana i Tecnologia industrial. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.