Vegueria del Penedès

PARC ARQUEOLÒGIC

El castell de la Santa Creu, essència del Calafell medieval


Redacció Calafell

16-06-2016 12:40

Després d'uns anys d'abandonament, l'any 1982, el Patronat del Castell de Calafell va impulsar la seva excavació arqueològica i restauració per poder ser obert al públic

El castell de la Santa Creu, essència del Calafell medieval. Enoturisme Penedès

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Castell de la Santa Creu data de l'any 1037. A finals del segle X i al llarg de la primera meitat del segle XI, era un moment en que l'actual terme de Calafell es trobava en un territori de ningú, entre el comtat de Barcelona i el governador musulmà de Tarragona. Quan la frontera es va estabilitzar, i es produeix la "reconquesta" i la repoblació del territori, els camperols són expulsats de dalt del turó, començant a formar-se el nucli històric del poble.

El castell va passant a mans de diferents famílies nobles. Amb el pas del temps el van dotar de noves defenses i van reformar la part de l'habitatge, convertint-la en un petit palau d'estil gòtic. A finals del segle XIV i a començaments del XV, la muralla va ser sobrealçada, i l'any 1420 es va construir la presó del castell.

Després d'uns anys d'abandonament, a partir de l'any 1982, el Patronat-Fundació del Castell de Calafell va impulsar la seva excavació arqueològica i restauració per poder ser obert al públic.

Més informació a Enoturisme Penedès i http://www.calafellhistoric.org/

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.