Vegueria del Penedès

ELECCIONS 26-J

El PP s'imposa al Senat per majoria absoluta amb el 97% dels vots escrutats


ACN Barcelona

27-06-2016 1:24

A Catalunya ERC obté 10 representants a la cambra alta, En Comú Podem 4 i CDC 2

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Partit Popular ha obtingut la majoria absoluta al Senat en les eleccions d'aquest 26 de juny. Els populars s'han imposat a la cambra alta amb 130 del total de 208 senadors, 6 més respecte al 2015, amb el 97,21% dels vots escrutats. El PP se situa a molta distància dels 43 senadors que ha aconseguit el PSOE, que ha perdut 4 diputats respecte a l'any passat. Podem se situa com la tercera força al Senat, a molta distància del PSOE, després d'obtenir 16 senadors, mentre que ERC s'erigeix com la quarta força a la cambra alta. Ciutadans, el quart partit amb més representació al Congrés dels Diputats, no ha aconseguit cap representant al Senat.

En les eleccions d'aquest 26-J, el Senat elegia 208 dels seus 266 membres, ja que els restants, 58, són designats per les comunitats autònomes en funció de la seva població i la composició del seu Parlament.

A Catalunya, ERC ha pujat quatre senadors respecte al 2015 i suma 10 representants a la cambra alta, de manera que se situa com la quarta força al Senat, amb el 98,03% dels vots escrutats. Per la seva banda, En Comú Podem manté els quatre senadors que va aconseguir l'any passat, mentre que CDC perd 4 senadors i es queda amb només 2. El PSC s'ha tornat a quedar sense representació en aquests comicis, després que el 2015 ja hagués perdut els set senadors que va obtenir el 2011.

Per circumscripcions, a Barcelona En Comú Podem i ERC repeteixen els resultats amb 3 i un senadors, respectivament. Els representants d'En Comú Podem són Óscar Guardingo, Maria Freixanet i Joan Comorera, mentre que el senador d'ERC continuarà sent el jutge Santiago Vidal.

ERC ha guanyat a la resta de circumscripcions catalanes. A Girona, ERC ha obtingut tres dels quatre electes gironins després de prendre-li un dels dos senadors que va aconseguir el 2015 CDC, que s'ha quedat amb un sol representant a la cambra alta. Els senadors elegits d'ERC han estat Jordi Martí, Joaquim Ayats i Elisenda Pérez, mentre que Joan Bagué ha estat el representat elegit de CDC.

ERC també ha guanyat a la circumscripció de Lleida amb tres senadors, dos més que el 2015, que són els que ha perdut CDC. Així, els convergents s'han quedat amb un representant a la cambra alta. Miquel Àngel Estradé, Anna Azamar i Xavier Castellana són els senadors elegits d'ERC i Maria Teresa Rivero és l'elegida de CDC.

I, finalment, a la demarcació de Tarragona el partit republicà també ha obtingut 3 senadors després de prendre-li un representant a CDC, que s'ha quedat sense cap senador a les comarques tarragonines. El quart senadors ha estat per En Comú Podem, que ha mantingut el seu representant que tenia. Els senadors d'ERC són Miquel Aubà, Josep Rufà i Laura Castel, mentre que el senador elegit del partit lila ha estat Celia Cánovas.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.