Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

Sitges retira els honors a Felip VI i a tota la casa reial espanyola


ACN/ Gemma Sánchez Sitges

28-06-2016 10:34

El Ple aprova una moció amb la qual es declara al Rei i tota la seva família persones non grates al municipi

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Sitges ha retirat aquest dilluns al vespre tots els honors al rei Felip VI i a tota la casa reial espanyola. El Ple ha aprovat una moció presentada per la CUP-Capgirem Sitges amb què el municipi també declara persones "non grates" tant al Rei com a tota la seva família, i s'insta la resta de municipis del Garraf a seguir el mateix procés. La proposta dels cupaires ha tingut el suport d'ERC i Sitges en Positiu (format per PSC i ICV), mentre que els regidors de Convergència i de Sitges Grup Independent s'han abstingut. Per la seva part, PP, Ciutadans i Nou Horitzó hi han votat en contra. Durant el mateix Ple, el Partit Popular ha lliurat a l'alcalde una fotografia de Felip VI, provinent de la Casa Reial, per a ser penjada al Saló de Plens. Donades les circumstàncies, però, l'alcalde ha descartat ubicar la fotografia a la sala.

El text defensat per la CUP al Ple de Sitges, critica que Felip VI no ostenti el títol de Rei "com a resultat d'un procés democràtic" i afirma que és un càrrec que prové "de l'herència dictada pel seu antecessor, Francisco Franco". Al mateix temps, la moció també recull el compromís de "reprovar qualsevol règim autoritari o monàrquic arreu del país" i defensa la necessitat de disposar d'un "Estat Català basat en la igualtat, la fraternitat i la llibertat".

Finalment, els cupaires critiquen la postura "no neutral" que Felip VI ha adoptat vers el procés sobiranista de Catalunya, malgrat, apunten "se li hauria de pressuposar una neutralitat institucional".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.