Vegueria del Penedès

MUSEU D'ESPERANTO

L'esperanto, més que una llengua a Subirats


Redacció Subirats

05-07-2016 23:07

Sant Pau d’Ordal acull un curiós museu amb una de les millors biblioteques esperantistes del món

Museu d'Esperanto. Museu d'Esperanto

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Museu d’Esperanto de Subirats (MES) suposa una impressionant col·lecció que el subiratenc Lluís Hernández Yzal va aplegar en tota una vida dedicada a la llengua Esperanto i tot allò vinculat a la seva història. El museu recull una importantíssima biblioteca amb més de 8.000 documents en aquest idioma però també milers de postals, tot tipus d’objectes i material audiovisual fruit de l’activitat dels esperantistes a nivell mundial que sumen fins als 25.000 elements, alguns d’ells centenaris. Amb més de 40 anys d’història, el museu és un dels més importants del món com a font de coneixement del moviment esperantista, al mateix nivell dels que es pot trobar a Viena, Budapest o Rotterdam, figurant com un recurs turístic i cultural de primer ordre per Subirats, el Penedès i Catalunya.

Més informació aquí

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.