Vegueria del Penedès

ESTIU 2016

Sitges exposa obres d'art a les platges per atraure els banyistes cap als museus


ACN/ Gemma Sánchez Sitges

09-07-2016 8:35

Imatges de dotze quadres i escultures de Casas, Rusiñol, Utrillo i Jou estaran ubicades a diferents guinguetes durant tot l'estiu

En primer pla, una imatge de l'Al·legoria de Sitges, de Pere Jou, exposada en una guingueta de Sitges, amb la platja al fons. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Sitges vol trencar la barrera entre els museus i els visitants que només volen gaudir del sol i la platja. Per això ha instal·lat dotze imatges d'obres d'art en dotze guinguetes de les platges, amb les quals es vol seduir els banyistes i aconseguir que visitin les exposicions dels museus Cau Ferrat, Palau Maricel i la Fundació Stämpfli. La directora de Museus de Sitges, Vinyet Panyella, ha lamentat aquest divendres que el sector hoteler reconeix que els visitants només visiten els museus en dies ennuvolats o de pluja, i ha demanat trencar aquesta tendència. Amb la nova campanya, anomenada 'Gaudeix del sol de l'art i de la màgia dels museus', Panyella ha defensat que "el sector turístic i els museus convisquin però, sobretot, interactuïn". Les imatges, que inclouen obres de Casas, Rusiñol, Utrillo i Jou, estaran exposades a les guinguetes fins el 16 d'octubre.

Les dotze obres exposades en forma d'imatge en grans cartells a les guinguetes són una mostra del "top ten" dels museus de Sitges, segons ha afirmat la seva gerent, Vinyet Panyella. Així, als establiments a peu de sorra adherits al projecte, s'hi pot veure, per exemple, una instantània del quadre 'Retratant-se' de Ramon Casas i Santiago Rusiñol, del 'Nu femení' de Casas, de l''Al·legoria de la pesca' d'Arcadi Mas, de l''A·legoria de Sitges' de Pere Jou o de 'Rouge baiser' de Peter Stämpfli.

En conjunt, Panyella ha destacat que les imatges "permeten fer-se una idea de la realitat de les col·leccions d'art que hi ha a Sitges, on s'hi poden veure obres des del segle X al segle XX". A partir d'aquesta mostra, Panyella confia que els visitants descobriran l'oferta "molt complerta" que hi ha al municipi per visitar els museus Maricel, Cau Ferrat i la Fundació Stämpfli.

A part de les imatges exposades a les guinguetes, també s'estan distribuint fulletons informatius que reuneixen les dotze obres i indiquen a quin lloc estan ubicades. Amb tot el material, s'espera revertir la situació actual, en què els indicadors turístics elaborats pels hotelers senyalen que els visitants arriben a Sitges generalment en busca del sol i la platja.

Així ho ha reconegut la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, que ha afirmat: "apropem l'art i la cultura a les platges perquè són l'element número 1 del municipi". Alhora, ha subratllat que com a municipi volen "marcar la diferenciació" respecte altres indrets de costa "on s'apropa la cultura a la sorra amb espectacles de música o monòlegs".

D'altra banda, la regidora de Platges ha defensat que aquest projecte encaixa amb la certificació internacional de turisme responsable que recentment ha obtingut Sitges, i ha assegurat que "el turisme responsable implica també una vessant social, com la divulgació del patrimoni i la identitat cultural".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.