Vegueria del Penedès

DROGUES

Detingut a Canyelles un home pel cultiu de 1.119 plantes de marihuana en una nau industrial llogada


Redacció Canyelles

11-07-2016 10:46

La nau la va llogar una veïna d'Olivella i durant l’escorcoll, la policia va veure que tenien la connexió a l’aigua i la xarxa elèctrica manipulats, de forma que només pagaven els mínims establerts per les companyies

Imatge d'una plantació de marihuana dins d'una nau industrial. Mossos d'Esquadra

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Agents de la Unitat de la unitat d’investigació de l’Alt Penedès van detenir el 5 de juliol un home, de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Canyelles, pel cultiu de 1.119 plantes de marihuana en una nau industrial llogada. La investigació va arrencar amb motiu de les queixes de vianants i veïns en relació a la forta olor a marihuana procedent d’una nau industrial ubicada a Sant Cugat Sesgarrigues.

El investigadors van poder esbrinar que el maig de l’any passat, una dona havia manifestat a la propietària d’una nau industrial el seu interès en llogar-li, manifestant que el seu pare es dedicava al transport i la dedicaria a tal efecte. Finalment, van llogar la nau el mes de juny de 2015.

La investigació va permetre identificar la dona que havia contactat amb la propietària per a llogar la nau. Es tractava d’una veïna d’Olivella que, tal i com es va poder establir posteriorment, juntament amb una altra dona veïna de Gavà, facilitaven les gestions del lloguer de les naus a qui havia de ser el titular del contracte, un home de 62 anys, també veí de Gavà.

Amb els indicis recollits els investigadors van demanar al Jutjat d’Instrucció 1 de Vilafranca del Penedès l’entrada i perquisició a la nau investigada. L’entrada es va realitzar el passat dimarts 5 de juliol, i va permetre detenir a un dels responsables el cultiu que es trobava a l’interior de les instal·lacions, i localitzar 1.119 plantes de marihuana amb tota la instal·lació necessària per potenciar el seu creixement: llums d’alta potència, un sistema de ventilació i dipòsits de plàstic amb fertilitzants.

Durant l’escorcoll, també es va poder comprovar com, a més de cultivar marihuana en grans quantitats, els llogaters de la nau tenien la connexió a l’aigua i el llum manipulats, que forma que només pagaven els mínims establerts per les companyies, tot i l’alt consum que generava la plantació de marihuana.

El mateix dia, després d’escorcollar la nau industrial de Sant Cugat Sesgarrigues els mossos van fer l’entrada i perquisició en el domicili de l’home detingut a la població de Canyelles. A l’habitatge, els mossos van trobar 138 plantes de marihuana, eines, productes i la instal·lació pel seu desenvolupament. Per tot plegat, l’home va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

L’home, detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, després de passar a disposició judicial el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.