Vegueria del Penedès

CONFLICTE VEÏNS

Comunicat sobre l'obra social de la PAH al carrer Soledat


PAH Alt Penedès Vilafranca del Penedès

19-07-2016 18:41

Obra social de la PAH. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Ja fa uns mesos vàrem donar suport a una família, la Ruth i la seva filla petita, en el seu re-allotjament en un habitatge propietat d’una entitat bancaria al carrer Soledat de Vilafranca del Penedès. Aquesta acció es va fer donades les característiques del nucli familiar, la manca d’uns ingressos familiars mínims regulars i la seva voluntat de gestionar amb els serveis socials la seva problemàtica.

Passats uns mesos ens veiem en la obligació de desvincular-nos d’aquesta acció per l’actitud d’aquesta família davant les queixes d’algun dels seus veïns. Els procediments de l’Obra Social de la PAH són clars al respecte: les famílies han de seguir vinculades a la PAH per tenir el seu suport, han de ser respectuoses en la convivència amb els seus veïns i han de mantenir l’habitatge en condicions dignes per a viure.

En aquests cas, a manca de que cap membre de la PAH hagi pogut veure en quin estat es troba l’habitatge, sí que es donen dues circumstàncies especialment greus: la manca de manteniment que produeix una queixa dels veïns per fuites d’aigua, amb una mala resposta de la persona responsable del habitatge, i la desvinculació o manca d’assistència de l’afectada a les assemblees o accions de la PAH. És doncs, en aquest sentit, que la família que hi viu no compleix els requisits de l'obra social de la PAH i les línies vermelles que té dibuixades en qüestions de convivència i comportament assembleari.

La PAH Alt Penedès vol posar en coneixement dels veïns i simpatitzants que la seva obra social no s'acaba en el moment de donar sostre a una família. Al contrari, després de solucionar el problema principal, és quan comença la feina de veritat: empoderar les famílies perquè reclamin el seu dret a un habitatge digne, amb condicions d'habitabilitat i salubritat necessàries i, dia a dia, lluitar perquè l'administració posi remei als greus problemes d'habitatge que patim. 

L’abandonament unilateral dels compromisos per part de la familia afectada ens obliga a comunicar-vos el trencament de fet i a donar la nostra solidaritat a les persones i veïns que s’hagin pogut veure afectats per l’actitud d’aquesta família.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.