Vegueria del Penedès

GEOLOGIA

El Col•legi de Geologia de Catalunya s'interessa pel broll d'aigua dolça de Sitges


Redacció Sitges

26-07-2016 20:13

Els geòlegs han inspeccionat el fenomen, situat a l'extrem est de la platja, i han extret mostres d'aigua per poder realitzar una analítica en el laboratori

El Col·legi de Geologia de Catalunya visita el broll d'aigua dolça de Sitges. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Geòlegs del Col•legi de Geologia de Catalunya han visitat avui el broll d'aigua dolça situat a la platja d'Aiguadolç de Sitges amb la intenció de verificar si es tracta d'un aflorament d'aigua natural, una visita que han realitzat a petició de l'Ajuntament de Sitges.

Els grup de geòlegs, encapçalats pel president de l'entitat Ramon Pérez, han inspeccionat el broll d'aigua situat a l'extrem est de la platja, on es visible el fenomen, i han extret mostres d'aigua per poder realitzar una analítica en el laboratori.  

Al Massís del Garraf, concretament a la zona més propera al litoral, les aigües del subsòl segueixen camins subterranis fins arribar al mar per sota de la superfície marina i afloren a la superfície en forma de fonts, un fenomen que en Geologia es coneix com a “surgència”.

La pluja que ha caigut en els darrers temps a Sitges ha tornat a provocar que s'hagi infiltrat l'aigua al subsòl a la platja d'Aiguadolç i a Sant Sebastià, repetint-se la tendència d'altres anys.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.