Vegueria del Penedès

VEREMA 2016

Cubelles fa una aposta per la música en viu a la Festa de la Verema


Redacció Cubelles

01-09-2016 9:29

Les activitats més tradicionals es concentren el divendres dia 9 de setembre

Es presenta la Festa de la Verema 2016, amb novetats i una aposta per la música en viu. Ajuntament de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Festa de la Verema s’ha presentat aquest dimecres al migdia amb l’objectiu de donar a conèixer el seu programa d’actes i les principals novetats de l’edició d’enguany, la 29a. Les activitats tindran lloc divendres i dissabte 9 i 10 de setembre i hi prendran part nou establiments dedicats al món del vi i el cava i sis de la gastronomia. Enguany, la gran novetat és l’aposta per la música en viu, amb més actuacions i la programació de concerts vermuts el dissabte. La finalitat, segons han explicat l’alcalde accidental, Joaquim Macià, i el regidor de Turisme, comerç i fires, Raül Mudarra, és atraure més públic i ampliar els horaris.

Així, les parades de degustacions restaran obertes tot el dia de dissabte aprofitant les actuacions de cantautors reconeguts com Pau Alabajos, Joan Rovira i el cubellenc Kikus Costa, i bandes més festives com Roba Estesa, l’Orquestra All-i-oli i Últim Cavall.

El regidor de Turisme, comerç i fires, Raül Mudarra, ha explicat que aquesta serà una de les diferències amb les festes de la Verema d’altres anys. “Volem potenciar el vi i la restauració, com a element central de la festa, però també que es visqui més intensament amb la música. Hem programat actes molt familiars de manera que es pugui anar a la plaça des de les 10.00 h. fins a la nit”.

Així mateix, la festa reforçarà els components més característics de la verema de Cubelles com són el pubillatge, els premis Pàmpols i la trepitjada de raïm. En l’edició d’enguany, aquests actes es concentraran divendres 9 de setembre al vespre i la nit. El regidor Raül Mudarra, a més, considera que l’aposta l’any passat per acollir l’elecció de l’hereu i la pubilla de Catalunya ha cridat més l’atenció del jovent cap aquestes figures tradicionals. “Notem que, en haver-se celebrat l’any passat l’elecció de la pubilla i l’hereu a Cubelles, hi ha un interès més gran entre el jovent de la vila”.

Al seu torn, els restauradors i cellers que participen de la Festa de la Verema consideren que és una molt bona oportunitat per donar-se a conèixer. Un dels seus participants, el cuiner del Racó del Pinilla, Antonio Pinilla, remarca que és essencial per al sector. “És primordial per promocionar-se i donar-se a conèixer. Ens visita molta gent que ve de fora i és una forma de motivar que la gent surti de casa”. A la presentació també hi era present en representació dels comerciants locals, Maria Sansó, de Cava Rosell Mir.

D’altra banda, i amb motiu del muntatge dels estands i dels escenaris, el mercat setmanal del divendres dia 9 es traslladarà a la rambla de Pau Casals.

Les activitats relacionades amb la Verema arrencaran aquest mateix diumenge, dia 4, amb la Cursa de la Verema Puig de Tiula.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.