Vegueria del Penedès

CONFRARIA DEL CAVA

Carme Ruscalleda serà investida demà divendres Dama Confrare d’Honor


Redacció Sant Sadurní d'Anoia

13-10-2016 13:08

La Confraria del Cava també investirà Pedro Ballesteros, Joan Dausá, Fel Faixedas, Josep Moscardó, Josep Pelegrín, Espartac Peran, Gregori Salas i Carles Xuriguera com a Confrares de Mèrit

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Confraria del Cava Sant Sadurní investirà demà divendres 14 d’octubre la cuinera Carme Ruscalleda com a Dama Confrare d’Honor de l’entitat. El reconeixement es farà en el marc de la Investidura Tardoral, que aquest any tornarà a tenir com a escenari la seu de la Confraria, al barri subiratenc de Torre-ramona. La popular cuinera agafarà el testimoni de l’escultor Jaume Plensa, que l’any passat va passar a engrandir la llarga llista de membres d’honor que té l’entitat. L’acte començarà a les 20 del vespre.

Filla d’una família de comerciants, Carme Ruscalleda es va incorporar al negoci familiar (una xarcuteria) al costat del seu marit, Toni Balam. Aviat va sumar a l’oferta del negoci una secció de plats gastronòmics per emportar que van triomfar tant, que el 1988 van ser la base de la creació del restaurant Sant Pau. En només tres anys, l’establiment va aconseguir la seva primera estrella Michelin. En l’actualitat és l'única dona del món que posseeix set estrelles: tres pel restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, dos pel Moments, ubicat a Barcelona i que dirigeix el seu fill Raül Balam i dos més pel restaurant Sant Pau de Tòquio.

La seva cuina està fonamentada en la tradició cuina catalana, però donant sempre un toc de modernitat. Es preocupa per que la seva cuina sigui saludable, pel que se centra en els productes de temporada de la seva terra, afegint "certa poesia" al que cuina. Sovint barreja referències literàries en les seves creacions culinàries. Treballadora, alegre i generosa, no dubta a transmetre els seus coneixements en publicacions editorials per al gran públic.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.