Vegueria del Penedès

PRIMERA CATALANA GRUP 2

'Sin novedad en el frente'


Eduard Calabria Vilanova i la Geltrú

08-01-2017 22:48

CF Vilanova - Santboià FC. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

CF Vilanova 1 - Santboià FC 3

A entrenador nou, victòria segura. Malauradament tampoc avui s'ha complert la màxima. Té la seva explicació. El Vilanova ha finalitzat el "Tourmalet" i ha aconseguit tres de quinze punts, i aconseguits després de remuntar un 0-1 contra el Vista Alegre amb més ànim que saviesa i amb un entrenador que va deixar enclub en el citat periple.

El Vilanova encadena ja quatre derrotes consecutives, totes elles molt clares i de forma absolutament justa. S'imposa una profunda reflexió. Debutava Contreras, sens dubte el millor home avui del conjunt local sobre el terreny de joc conjuntament amb el reaparegut després de la seva lesió Codina, i que tot i jugar de lateral dret que no en la seva posició i que deixa a l'equip en franc desequilibri posicional.

Començava el partit de manera immillorable doncs als dos minuts i després d'una excel·lent triangulació en què la saga del Santboià quebada desarborada Contreras de magnífic xut batia per la dreta a un Rafa Leva sorprès. Tots o com a mínim una gran majoria pensàvem que per fi podíem veure el nou Vilanova, però malauradament no ha estat així.El Vilanova posava molta actitud, ganes i intensitat.

El Santboià lluny d'acovardir-pel ràpid gol encaixat, no ha perdut les bones formes i sense fer un joc de cap manera brillant ha continuat ferm als seus plantejaments i ja en el m. 8, Juanlu interposant el cap entre dos defensors locals com si es tractés d'una sessió d'entrenament i amb absoluta facilitat igualava al marcador. Un altre error infantil de la saga del Vilanova dels que ja portem un grapat exagerat.

El Santboià que malgrat tot ha demostrat avui que no està per tirar excessius coets i sens dubte ha estat el menys rival en les seves tres visites a Primera Catalana a Vilanova, ha tingut en tot instant el control del partit davant un equip local absolutament desencaixat i trencat en totes les seves línies que no obstant haver demostrat molta més actitud i ganes que en els partits precedents i un major treball en jugades d'estratègia, no ha experimentat si més no encara, la millora necessària per alçar el vol.

Tan sols les jugades en comptagotes de Contreras, l'únic jugador que quan tocava la pilota donava la sensació que alguna cosa es podia crea i succeir, i la qualitat i empenta encara per banda de Codina eren les úniques solucions tangibles per obtenir avui una cosa positiva. Al m.22 Sergi Moreno a gran assistència de Contreras ha pogut desnivellar el marcador en favor de Vilanova i en els m. 40 i 44, Juanlu pel Santboià que havia empatat el marcador, ha fallat dues claríssimes ocasions només davant un Javi Martínez que ha atenuat avui també la bretxa final. S'ha arribat al descans amb la sensació que només Contreras podia donar una alegria a l'afició local i que de la seva única inspiració avui podien obtenir punts. Però no ha estat suficient.Massa poc `per guanyar un partit, i també potser fins i tot per empatar.

A la segona meitat més del mateix de la primera. A destacar una gran jugada de Contreras en el m. 68 que Rafal Leva ha evitat el gol en una pilota enverinada.En el m. 70 novament el Santboià per mediació de Buba ha xutat per sobre del travesser quan era més fàcil marcar que fallar. Al m. 73 en un rebuig de Javi Martinez, Cárdenas avançava els visitants en el marcador, molt més ràpid, atent i precís que la defensa local .En el m. 76 novament Contreras en una altra bona jugada ha pogut restablir l'empat però li ha faltat encert en l'últim instant. I ja passant tres minuts de l'afegit en una contra, l'equip visitant ha establert el 1-3 tan definitiu com ja innecesari.El triomf de l'equip del Baix Llobregat malgrat al partit i les ocasions de Contreras ha estat absolutament merescut.

Com a novetat en l'alineació d'Edu Berrocal que debutava a la banqueta local, la presència al lateral dret de Codina, el debut a l'extrem dret de Contreras per Carlos Henarejos i a la resta d'integrants de l'equip i sistema sense grans canvis.

EL MILLOR: El debut de Carlos Contreras i les aportacions d'Oriol Codina per banda i alguns centelleigs esporàdics d'Iker Pujol que ha estat molt desasistit també.

EL PITJOR: Un equip trencat, que en defensa especialment pel centre, segueix amb els mateixos errors. Un mig del camp que amb la baixa de Carricondo precisava de Codina en l'eix i no en un lateral. Un Sergi Moreno lluitador com en el és habitual però el joc no té el més mínim sentit ja que les seves prestacions al marge de ser de segona punta no poden ser aprofitades per ningú en segona jugada o per incorporació d'un company, (lluita només contra el món inútilment) i juga molt allunyat de Contreras (excepte en la jugada del gol). Un equip molt fàcil de trencar-quan el contrari juga a la contra.Un equip en definitiva que es troba en un moment de profunda crisi on Contreras per si sol no pot retornar-li a la senda dels triomfs, i on la manca d'un autèntic " 9 "es nota més i més a cada partit que passa.Molt, moltíssim treball per fer a Edu Berrocal i de resultat verdaderament incert.

EL DUBTE: Si realment pot existir ara psicosi atès que l'equip no juga la setmana que per la retirada del Jesús i Maria i per tant no sumarà, i el dubte de si lluitarà més per arribar als llocs de cap o per no acostar-se a posicions perilloses i el que pot suposar mentalment per als jugadors. Caldrá valorar també en futurs esdeveniments a l'central Castaño si realment és jugador per aquest equip al que avui no es pot jutjar ni en positiu ni negatiu en els vint minuts que ha jugat

Substitucions en l'equip local. Morillas per Giralte (m. 65) i Castaño (que ha debutat) per Javi Gallardo. Carlos Henarejos per Iker Pujol (m.76).

Targetes grogues al quadre local.Javi Gallardo, "Toño" i Iker Pujol

250 persones. 16 graus de temperatura. Mitja jornada econòmica. Abans de començar el partit s'ha guardat un minut de silenci pel jugador Yerai Darias, del Balaguer recentment mort i per la Sra. Pepita Boix, mare de l'speaker local, Siscu Miró.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.