Vegueria del Penedès

NODE GARRAF

El Garraf necessita una xarxa d’infraestructura de recàrrega pública de vehicles elèctrics


Redacció Vilanova i la Geltrú

13-02-2017 9:45

NODE Garraf presenta una Anàlisi de Mobilitat Elèctrica de la comarca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

NODE Garraf està estudiant la comarca per tal de promoure accions per adequar-la a la mobilitat elèctrica i tenir disponibles punts de recàrrega públics per poder carregar vehicles elèctrics: bicicletes, motos, i principalment cotxes i furgonetes elèctriques.

Una primera anàlisi de la comarca proposa un seguit d’actuacions que s’haurien de dur a terme en els pròxims anys per tal que la comarca es vagi adaptant a la constant evolució del mercat de la mobilitat elèctrica al nostre país.

Catalunya actualment lidera el sector de la mobilitat elèctrica a Espanya. L’evolució de la venda de vehicles 100% elèctrics en els últims anys va en augment. Al mes d’agost del 2016 gairebé s’havien duplicat les vendes de tot l’any 2015. Cal destacar que a la província de Barcelona es van produïr el 89,64% de les vendes, és a dir, 1.022 vehicles elèctrics dels 1.140 venuts a tot Catalunya.

La gran majoria dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que trobem al Garraf estan ubicats en hotels i en la majoria dels cassos reservats per als seus clients. Tots els punts de recàrrega menys dos són de recàrrega lenta, és a dir, necessitaríem un mínim de 8 a 12 hores per recarregar la bateria d’un cotxe elèctric al 100%. Aquest fet provoca que els usuaris de vehicles elèctrics no en poden treure profit d’aquests, a no ser que facin nit a un dels hotels, o només els utilitzen en cas d’emergència. Amb els models que sortiran aquest 2017 amb major capacitat de bateria es necessitarà entre 14 i 22 hores, és a dir, ni una nit d’hotel seria suficient per carregar aquestes bateries.

La zona necessita una xarxa d’infraestructura de recàrrega pública, on els carregadors es puguin utilitzar a qualsevol hora del dia i per qualsevol usuari, és a dir, que no hagin de veure’s obligats a ser clients d’alguna empresa per poder carregar les bateries dels seus vehicles. S’ha de pensar que no només turistes que visiten la zona o gent que està fent oci van en vehicles elèctrics. Cada cop trobem més taxistes, comercials i inclús empreses de transport d’última milla utilitzant aquest tipus de vehicles.

Duent a terme aquest pla d’acció, la comarca del Garraf quedaria habilitada a la mobilitat elèctrica, permetent, tant a residents de la zona com a turistes temporals i a la gent de pas, realitzar els seus desplaçaments amb vehicles elèctrics. Alhora permetria a les empreses de la zona i d’altres punts de Catalunya desplaçar-se amb vehicles de 0 emissions.

Un altra benefici que en trauria la comarca és la reducció de diòxid de carboni (CO2) i partícules d’òxids de nitrogen (NOx) que emeten els vehicles convencionals. Això provocaria la millora de la qualitat de l’aire i de la salut de tots els garrafencs.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.