Vegueria del Penedès

INVESTIGACIONS MÈDIQUES

Demostrat científicament que la dieta mediterrània rica en oli d'oliva verge prevé de malalties cardiovasculars


ACN Barcelona

14-02-2017 22:08

Un estudi de l'Institut hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques assegura que aquest ''patró alimentari'' millora les funcions cardioprotectores del ''colesterol bo''

Envasos d'oli d'oliva d'un sol ús en un restaurant de Lleida. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els beneficis del ''colesterol bo'', fins ara, només s'havien demostrat en assaigs clínics amb medicaments, intervencions quirúrgiques o amb intervencions basades en augmentar el consum d'aliments aïllats però encara no s'havia comprovat què passava si es modificava la dieta. En canvi, un estudi de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ha comparat dos tipus de dieta mediterrània, una rica en oli d'oliva i una altra en fruits secs, respecte una dieta baixa en greixos. S'ha comprovat que la d'oli d'oliva millora les funcions de l'HDL, l'anomenat ''colesterol bo''. Nombrosos investigadors asseguren que les funcions són les que contribuirien a explicar el seu paper cardioprotector.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.