DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

INVESTIGACIONS MÈDIQUES

Demostrat científicament que la dieta mediterrània rica en oli d'oliva verge prevé de malalties cardiovasculars


ACN Barcelona

14-02-2017 22:08

Un estudi de l'Institut hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques assegura que aquest ''patró alimentari'' millora les funcions cardioprotectores del ''colesterol bo''

Envasos d'oli d'oliva d'un sol ús en un restaurant de Lleida. ACN

Els beneficis del ''colesterol bo'', fins ara, només s'havien demostrat en assaigs clínics amb medicaments, intervencions quirúrgiques o amb intervencions basades en augmentar el consum d'aliments aïllats però encara no s'havia comprovat què passava si es modificava la dieta. En canvi, un estudi de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ha comparat dos tipus de dieta mediterrània, una rica en oli d'oliva i una altra en fruits secs, respecte una dieta baixa en greixos. S'ha comprovat que la d'oli d'oliva millora les funcions de l'HDL, l'anomenat ''colesterol bo''. Nombrosos investigadors asseguren que les funcions són les que contribuirien a explicar el seu paper cardioprotector.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.