Vegueria del Penedès

PENEDÈS SOSTENIBLE I SALUDABLE

El Penedès vol associar-se al producte sa per "vendre's millor i ésser més competitius"


Redacció Vilafranca del Penedès

01-03-2017 10:51

El cost del projecte és de 4 milions d'euros, dels que s’ha demanat el 50% al Fons FEDER

El Penedès vol associar-se al producte sa per "vendre's millor i ésser més competitius". Ajuntament de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va presidir dimarts l’acte de presentació del projecte d’abast territorial “Penedès sostenible i saludable”. Aquest projecte, elaborat per institucions, entitats i empreses que té com objectiu que els aliments que es produeixen al Penedès tendeixin a una continua reducció de rastres de residus nocius per la salut i s'elaborin utilitzant energia que almenys el 50 per 100 provingui de fonts renovables, especialment el sector del vi, prestigiant la marca Penedès tant per l’exportació com per l’atracció de visitants (comercialització / enoturisme), en un entorn que afavoreixi la innovació i sigui sensible al clima.

Els socis del projecte són l’Ajuntament de Vilafranca, que lidera el projecte, el Consell Comarcal, la D.O. Penedès, la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’ Ajuntament de Subirats.  Les Institucions i empreses associades són la Fundació Pro Penedès, l’Institut E. D’ Ors, XTA.CAT, TAMIC, ADEPG, UEP, UPC Vilanova, Bodegues Torres, UPC Vilanova, UVIPE-AVC, Institut del Cava, INNOVI,COVIDES, Consorci Turisme Penedès, Escola Enoturisme, Casa Ametller, Associació “La Carretera del Vi”, INCAVI i IRTA que varen estar totes elles representades en l’acte de presentació.

El cost del projecte és de 4 Milions €, dels que s’ha demanat el 50% al Fons FEDER, dins la convocatòria anomenada PECT, però que tots els intervinents a la presentació van remarcar que el projecte es tirarà endavant de tota manera, donada la seva importància estratègica.
L’Alcalde Pere Regull va explicar que és un projecte per al qual el Penedès ha d’apostar ja que “marcarà la qualitat de vida dels habitants del Penedès per aquest segle XXI i voldrà dir aplicar bones praxis en els conreus i en les activitats econòmiques, que ens permeti tenir una millor qualitat de l’aire, en el medi ambient, en els productes”. Regull va dir que, si el Penedès aconsegueix fer productes saludables, on s’utilitzin com menys productes fitosanitaris millor, “tindrem més bona qualitat de vida per a tots els que els consumim i això ens permetrà ser capdavanters com a comarca, com a DO, etc. Si aconseguim que el Penedès s’associï a producte sa, no sols viurem millor sinó que aquell producte el podrem vendre millor i serem més competitius”.

L’Alcalde va manifestar que s’estan fent passes en aquest sentit i que “les administracions hi són però també sector privat, que ja s’està movent per aconseguir per exemple uns ceps que siguin més resistents a les plagues, sense necessitat d’aplicar elements químics. Ja s’estan fent passes, si arriben aquest diners d’Europa les passes seran més accelerades”.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.