Vegueria del Penedès

VAGA A L'ESCOLA

Treball fixa els serveis mínims a escoles públiques i concertades per la vaga d'aquest dijous


ACN Barcelona

07-03-2017 11:26

Els centres han de garantir un membre de l'equip directiu i un docent per cada 4 unitats d'educació infantil i primària

Famílies, estudiants i sindicats s'adhereix a la vaga general d'educació contra la LOMCE convocada aquest dijous

Imatge de les entitats integrants del Marc Unitari de la COmunitat Educativa (MUCE) a la presentació de la vaga del 9-M. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Departament de Treball ha fixat els serveis mínims per garantir el servei a les escoles bressol, escoles d'educació especial i escoles d'infantil i primària davant la convocatòria de vaga convocada aquest dijous pels sindicats, associacions de pares i mares i associacions d'estudiants en el sector de l'ensenyament. Treball exigeix que cada centre garanteixi la presència d'un membre de l'equip directiu a més d'un docent per cada 3 grups a les escoles d'educació especials i un docent cada 4 grups, a les escoles d'Infantil i Primària. A les llars d'infants, igual que els serveis de menjador, hauran de comptar amb un terç del personal habitual per tal de garantir-ne la seguretat.

La persona de l'equip directiu que ha de fer serveis mínims, a les escoles, pot ser el director, el coordinador pedagògic, el cap d'estudis o el secretari, mentre que a les llars d'infants, ha de ser un membre del claustre. L'edicte publicat per Treball explica a les escoles que la direcció dels centres ha de determinar el personal estrictament necessari per al funcionament dels serveis mínims i que aquests, els ha de prestar, preferentment, el personal que no exerceixi el dret de vaga.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) que aplega associacions de pares i mares, d'estudiants i sindicats s'han adherit a la vaga general educativa a tot l'estat espanyol contra la LOMCE. El MUCE argumenta que malgrat que el PP no té ja majoria absoluta la llei encara és vigent i que es fa palès amb algunes normatives aplicades a Catalunya com pot ser la presència de la religió com a matèria curricular i avaluable, la pèrdua de pes de les matèries artístiques o la reducció de la participació de professionals i famílies en els centres educatius. Per aquest motiu, el MUCE fa una crida a la mobilització i confia en omplir els carrers de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona dijous al migdia.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.