Vegueria del Penedès

AVORRIMENT

Què pots fer quan estàs avorrit


Jordi Larregola Sant Sadurní d'Anoia

07-03-2017 19:41

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Llistat d’opcions per combatre l’avorriment sense connexió de dades, corrent elèctric, pantalles tàctils ni estris electrònics de cap mena. Apte per ser compartit amb escolars i amb adults.

1r) Surt a l’aire lliure. Senzillament. Pots córrer o anar amb bicicleta si estàs aferrat a la necessitat d’aprofitar els moments al màxim, però si ja has superat aquesta etapa, pots sortir sense més ni més a que et toqui l’aire i la radiació solar. Tens moltes probabilitats de veure alguna cosa divertida, inesperada o interessant que et serveixi de tema de conversa a la tornada. Pots fer-ho a la platja, a les vinyes o als carrers comercials del teu poble. Els polígons es desaconsellen, deprimeixen.

2n) Llegeix un llibre. Dóna una oportunitat a aquest clàssic de l’entreteniment. Milions de persones al llarg de la història no poden estar equivocades. Si t’ho pots permetre, compra’l; col·laboraràs amb la indústria editorial i amb els autors. A més, els llibres no emeten llum, no es descarreguen i fan una olor deliciosament antiquada, com la fusta vella o l’oli de les pintures impressionistes. Un plaer per gaudir-ne a un ritme diferent.

3r) Parla amb algú. No t’ho preparis. Enxampa a qui tinguis més a la vora i digues-li “ei, què tal?” o qualsevol altra ximpleria que et passi pel cap. No val fer-ho a través d’una xarxa social o servei de missatgeria. Ha de ser cara a cara i en rigorós directe. Llença’t. Prova amb aquella mossa o aquell xaval que t’agrada i que només te’l mires de reüll a l’ascensor. O sigues temerari en extrem i aborda el teu fill adolescent. No t’ho posarà fàcil, segur, però estaves avorrit i això pot representar-te un repte. Motiva’t.

4t) Inicia una afició. Aprèn a tocar l’oboè, conrea el teu tabac al balcó i asseca’n les fulles sobre l’armari, desmunta el rentavaixelles i torna’l a muntar, intenta encreuar canaris amb pollastres, converteix-te en expert en cinema nord-coreà o dissenya joguines eròtiques per a animals de companyia –vaticino que amb aquesta idea podries fer-te ric-. En tot cas, triïs el que triïs, sigues el millor en el teu camp. Pertanys a la cultura del rendiment, fes-li honor.

5è) Avorreix-te. Converteix el teu estat d’avorriment en un acte positiu. Al cap i a la fi, no fer res és tenir totes les opcions obertes per a qualsevol cosa. En canvi, quan t’hagis decidit a anar a rentar el cotxe, per exemple, hauràs eliminat d’una revolada tot l’infinit ventall de possibilitats restants, les hauràs aniquilat abans i tot de pensar-hi. Mentre estàs avorrit estàs obert al futur, a l’inesperat, a la possibilitat crua, nua. Decidir-se per fer el que sigui és un compromís, un tancament. Cal estar preparat per a una cosa tan seriosa!

De res.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.