Vegueria del Penedès

ESBARJO CANÍ

Les Roquetes estrena una nova àrea de gossos situada al costat del camp de futbol


Redacció Sant Pere de Ribes

15-03-2017 13:28

L’espai d’esbarjo caní, amb una superfície d’uns 600 metres quadrats, està situat en una terreny irregular i arbrat

La nova àrea de gossos situada al costat del camp de futbol de Les Roquetes. Ajt Sant Pere de Ribes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest cap de setmana es podrà estrenar una nova àrea per a gossos a Les Roquetes, al costat del camp de futbol, entre el carrer Guilleries i el carrer Doctor Ferran. L’espai d’esbarjo caní, amb una superfície d’uns 600 metres quadrats, està situat en una terreny irregular i arbrat que proporciona tant zones de sol com d’ombra, tot permetent resguardar-se de les radiacions solars durant l’estiu. Amb aquesta ja són dues les zones destinades a aquesta finalitat a les Roquetes. L’altra es troba ubicada al Parc Pompeu Fabra, però es de dimensions més reduïdes i a Ribes també n’hi ha una de grans dimensions.

El tancament del nou espai s’ha fet amb fusta de pi tractat de fàcil manteniment, amb una alçada de 1,20 metres i una malla metàl·lica ancorada als llistons de fusta, de manera que cap ferro sobresurti ni cap element pugui causar danys als animals i a les persones usuàries. Així mateix, disposa de dues portes d’accés (una de servei i l’altre de vianants), mobiliari urbà (bancs i pareres) i l’àrea també tindrà una font d’aigua amb abeurador que s’instal·larà durant la primavera.

D’altra banda, està previst que de cara a l’estiu es dugui a terme una altra actuació d’adequació a l’àrea d’aquestes característiques que hi ha a Ribes, al passeig de Circumval·lació. L’actuació contempla el mateix sistema de tancament, la instal·lació d’una nova font i la millora de l’enllumenat de la zona.

Aquestes accions estan incloses en el Pla de Reactivació Municipal actual. La construcció del nou espai a Les Roquetes ha tingut un cost de poc més de 15.000 euros i l’arranjament del de Ribes serà aproximadament d’uns 20.000 euros.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, per tal de contribuir a una millor convivència entre les persones i els animals de companyia, destina recursos a les necessitats detectades. Si bé la tinença d’animals domèstics està regulada normativament i recollida a les ordenances municipals (amb les obligacions i deures que tenen els seus propietaris) amb accions com aquestes es pretén facilitar espais perquè les mascotes puguin córrer, jugar, relacionar-se i fer les seves necessitats (que també han de recollir els seus passejadors o acompanyants). Paral·lelament es busca minimitzar o fer desaparèixer les deposicions de gossos a la via pública, especialment en zones tan sensibles com aquesta per la seva proximitat a centres escolars.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.