Vegueria del Penedès

L'art de la fabricació del maquillatge en els anys 50


Belleza Activa / AMIC Barcelona

26-03-2017 12:22

Ja fa segles que els cosmètics no són menyspreats, sinó admirats tant per dones com per homes com a eines útils per veure'ns millor

L'art de la fabricació del maquillatge en els anys 50. AMIC

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Gràcies a una de les nostres lectores hem conegut aquest bonic i sorprenent vídeo de com es fabricava pols compactes personalitzat a la fi dels anys 50. El vídeo, extret de la cadena British Pathé ens ha agradat tant que no hem pogut evitar compartir amb tu.

T'expliquem el contingut...
Ens traslladem a un saló de bellesa del Londres dels cinquanta i assistim, amb curiositat, a la creació d'una pols facial, especialment dissenyada per a la clienta que el sol·licita. Trobar la fórmula més encertada per a cada pell no era (ni és) una tasca fàcil, i ja en aquell moment era imprescindible tenir en compte molts factors. La creació de cosmètics era un art en si mateix que intrigava tant a les persones del carrer com al científic més il·lustrat!

La combinació dels pigments verd, rosa, lila i beix (en tons pastel) dóna com a resultat una barreja tènue que enlluerna a la clienta. Tot i que el narrador explica que la indústria del maquillatge no ha sofert canvis dràstics, sí que és destacable la invenció de la màquina que veiem en el vídeo: una compressora o abraçadora ("C-Clamp", en anglès) que garanteix el format compacte del cosmètic.

A més, l'arxiu de British Pathé revela que, a finals del segle XVII, els homes tenien dret a divorciar de la seva esposa si aquesta feia servir cosmètics i / o cabells i dents falsos. Ja fa segles que els cosmètics no són menyspreats, sinó admirats tant per dones com per homes com a eines útils per veure'ns millor.

Tot i que el vídeo està subjecte al discurs masclista típic dels anys 50 (com mostra la frase final: 'és preferible dir-los l'intel·ligents que elles són'), hem considerat que és una bona manera de descobrir el passat d'alguna cosa que ens apassiona a Bellesa Activa: el maquillatge.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.