Vegueria del Penedès

FESTES 2017

Vilanova honora el seu origen mariner amb les Festes de Sant Pere (VÍDEO)


Redacció Vilanova i la Geltrú

02-07-2017 21:49

El programa d'actes es tancarà el proper 8 de juliol, quan la 14a edició del Correfoc de Mar posarà el punt final a la festa

Vilanova honora el seu record mariner amb les Festes de Sant Pere. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Vilanova i la Geltrú ha viscut aquests dies una de les festes més sonades del seu calendari festiu: les Festes de Sant Pere. El barri de mar s'ha bolcat en un farcit programa d'actes que es tancarà el proper 8 de juliol, quan la 14a edició del Correfoc de Mar posarà el punt final a la festa.

Aquest dijous 29 de juny s'ha celebrat la festivitat de Sant Pere Pescador, dia central de les celebracions. La jornada va començar a l'església de Mar amb una missa cantada pel Cor Parroquial en honor a Sant Pere, patró dels pescadors i copatró de Mar, i oficiada pel rector Mn. Àlvar Pérez. Els actes, organitzats per la Confraria de Pescadors i amb l'assistència de l'alcaldessa i diversos regidors, van continuar amb un homenatge als morts a la mar a la plaça del Port, amb una oració i l'oferiment de dues corones de llorer a la mar, amb les notes musicals de Sandra Avilés i Jordi Artigas de Musicàrea escola de música.

Tot seguit, davant del monument al Pescador, es va fer una ofrena floral a la gent de la mar, com a reconeixement a l'esforç i la lluita diària de la gent de la mar, amb lectura poètica a càrrec de la poetessa Dolors Juan Ill. I al local del Pòsit, un homenatge als pescadors jubilats i les vídues de pescadors, en forma de trobada per celebrar la festivitat de Sant Pere de la gent gran de la Confraria de Pescadors, amb refrigeri i actuacions musicals.

Aquest dissabte, la processó marinera en honor de Sant Pere ha revolucionat la festa amb la participació dels balls i entremesos populars i la sortida al mar: La imatge de Sant Pere es va traslladar a la barca Joan del Cuadrat del Moll de Pescadors i va sortir a mar com marca la tradició, acompanyada d’embarcacions empavesades. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.