Vegueria del Penedès

REFERÈNDUM

L'Estat pren el control dels Mossos d'Esquadra per ordre de la fiscalia


ACN Barcelona

23-09-2017 13:06

El fiscal en cap sol·licita la coordinació per part del Ministeri de l'Interior de Mossos, Guàrdia Civil i policia nacional

Els mossos d'esquadra traslladen les tanques per delimitar l'espai de la manifestació, el 21 de setembre de 2017. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Ministeri de l'Interior pren el control dels Mossos d'Esquadra per aturar l'1-O. Així ho ha sol·licitat el fiscal en cap en una reunió aquest migdia amb els tres comandaments policials, amb l'objectiu de "reforçar el dispositiu de prevenció del delicte i manteniment de l'ordre públic". El fiscal encarrega la coordinació dels tres cossos –Mossos, policia espanyola i Guàrdia Civil, a la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'interior, emparant-se en l'article 38.2 de la Llei de forces i Cossos de Seguretat.

Aquest divendres s'ha celebrat una reunió entre el fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i els responsables dels tres cossos policials. "Davant l'evidència que és precís reforçar el dispositiu de prevenció del delicte i de manteniment d'ordre públic", el fiscal demana aplicar l'article 38.2 de la llei de forces i cossos de seguretat per "reforçar els plans" per impedir l'1-O i encarrega la coordinació de l'acció policial a la Secretaria d'estat de Seguretat del Ministeri. Segons el fiscal en cap "això no suposa que es retiri cap competència" als Mossos, "com tampoc se li retira a la Guàrdia Civil ni a la Policia Nacional". El que s'acorda és un "mecanisme de coordinació que en allò essencial" equival al que ja es va posar en marxa després dels atemptats de Barcelona i Cambrils"i ningú va pensar que allò atemptés contra qualsevol altre cos policial o institució pública".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.