Vegueria del Penedès

APLICACIÓ DEL 155

El Sindicat de Periodistes de Catalunya rebutja "frontalment" la decisió d'intervenir els mitjans públics catalans


ACN Barcelona

22-10-2017 10:12

L'SPC qualifica de desmesurat i interessat aquest intervencionisme i denuncia que vulnera les competències del Parlament de Catalunya

En primer pla, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; de TV3, Vicent Sanchis; i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha rebutjat "frontalment i radicalment la possibilitat contemplada en la resolució del Consell de Ministres segons la qual el govern espanyol podrà modificar els ens públics dependents de la Generalitat i designar-ne nous responsables". El SPC ha qualificat "aquest intervencionisme desmesurat i interessat vulnera les competències del Parlament de Catalunya, l'únic organisme segons la legalitat estatutària que invoquen que pot nomenar o canviar els membres del Consell de Govern de la CCMA, i és una interferència del poder polític en l'àmbit de la informació pública i en el dret a la informació de la ciutadania".

Segons el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) és "especialment sagnant" que "ho faci un govern caracteritzat per la utilització fins a límits exagerats dels mitjans de comunicació d'àmbit estatal com RTVE." "És pura ironia que el Consell de Ministres invoqui com a motiu per la seva política d'ocupació la necessitat de garantir una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural, i també amb l'equilibri territorial", ha reflexionat en veu alta.

Per tot plegat, l'SPC ha donat "tot el suport als treballadors dels mitjans de la CCMA en les manifestacions de rebuig que sens dubte es produiran". "I ho faran unes plantilles que si han criticat durant anys les ingerències governamentals i partidistes per part dels partits catalans, rebutjaran encara amb més força un desembarcament de comissaris, aquest sí directament polítics, que volen ser les eines d'una instrumentalització de la informació i de la programació al servei de la política del govern Rajoy", ha subratllat el sindicat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.