Vegueria del Penedès

CONSELL COMARCAL

Encarreguen l'estudi que quantificarà l'impacte de l’autopista C-32 sobre els interessos econòmics i socials del Garraf


Redacció Vilanova i la Geltrú

26-10-2017 12:23

L'estudi persegueix determinar el valor òptim del cost del peatge que seria suportable per a les activitats econòmiques implantades i comparar la pèrdua de competitivitat en relació a altres territoris

Glòria Garcia i Lluís Giralt. CC Garraf

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Consell Comarcal del Garraf ha encarregat l’elaboració d’un estudi sobre l’impacte de la presència dels peatges a l’autopista C-32 en la competitivitat de la comarca. L’estudi, subvencionat per la Diputació de Barcelona, porta per títol “Efectes i impactes territorials i la competitivitat de l’autopista C-32” i s’ha adjudicat a l’empresa MCRIT, SL que ha complert amb els objectius de la licitació.

El conseller adjunt a presidència, Lluís Giralt, va explicar ahir en roda de premsa que “aquest estudi respon a la voluntat dels ajuntaments, expressada en un consell d’alcaldies, de conèixer els efectes dels peatges del Garraf sobre l’economia de la comarca”. Giralt també va dir que “la societat civil, les entitats que s’han format expressament per treballar el tema dels peatges, els col·lectius sindicals, el món empresarial han mostrat interès en aquest estudi perquè aquest és un problema que els afecta directament”.

Els principals objectius de l’estudi són: determinar els impactes negatius i/o positius que suposen els peatges de l’autopista en el desenvolupament i l’ocupació d’empreses ubicades al territori i en la competitivitat i atracció de possibles activitats interessades en el territori. Així mateix, l’estudi persegueix determinar el valor òptim del cost del peatge que seria suportable per a les activitats econòmiques implantades i comparar la pèrdua de competitivitat en relació a altres territoris amb infraestructures similars.

L’estudi cobrirà la comarca del Garraf i ampliarà la seva recerca fins al Baix Penedès. En aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, va explicar que “vam pensar que valia la pena obrir l’estudi fins al peatge de Cubelles, que està a prop del Baix Penedès, i més ara que ja tenim reconegut l’àmbit de Vegueria Penedès, així que l’estudi serà global, des de Vallcarca fins a El Vendrell”.

El termini d’execució de l’estudi és de quatre mesos i està contemplada la participació de les entitats privades, les associacions i els ajuntaments en el procés d’elaboració. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.