Vegueria del Penedès

TOTS SANTS 2017

Sitges tindrà un nou espai pioner per a cendres al cementiri de Les Pruelles


Redacció Sitges

26-10-2017 14:28

El Jardí de les roselles és un terreny enjardinat que permet la col·locació de centenars de roselles de porcellana, identificades cadascuna amb el nom del difunt, a sota de les quals s’hi enterren les cendres amb una urna biodegradable

Sitges tindrà un nou espai pioner per a cendres al cementiri de Les Pruelles. Àltima

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Àltima, experta en la gestió de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i cementiris de Catalunya, ha posat en funcionament un espai per a cendres al cementiri de Les Pruelles, a Sitges. L’empresa ha creat el Jardí de les roselles, un terreny enjardinat que permet la col·locació de centenars de roselles de porcellana, identificades cadascuna amb el nom del difunt, a sota de les quals s’hi enterren les cendres amb una urna biodegradable. La iniciativa, que simula un camp de roselles a mode de memorial, és pionera i única al nostre país. En paral·lel, aquest recinte també ha posat en marxa les Urnes pluvials familiars, de bronze, uns innovadors columbaris plantejats com a sepultures familiars on les cendres es dilueixen amb l’acció de l’aigua de la pluja.

Iniciatives com aquestes posen de manifest la importància de la incineració, no només a les grans ciutats, sinó, cada cop més, a nuclis més petits. En aquest sentit, segons dades facilitades per Àltima, la cremació manté un augment anual de gairebé un 1,6 % a Catalunya. La companyia, però, ha obtingut una xifra de creixement superior en aquest sentit durant 2016, del 4 %. Pel que fa a la demanda de serveis de cremació a la província de Barcelona, Àltima situa aquesta tendència al 46,55 %. Un percentatge per sobre de la mitjana global catalana (42 %) i espanyola (40,33 %). Es preveu que aquesta tendència vagi creixent progressivament durant la propera dècada i s’estabilitzi al voltant del 60 % als principals nuclis de població de Catalunya.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.