Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

L’Ajuntament de Vilafranca aprova un pressupost de 53,2 milions d’euros per al 2018


Redacció Vilafranca del Penedès

22-11-2017 13:38

Aureli Ruiz: 'els pressupostos tenen dos grans objectius: garantir la continuïtat dels 51 serveis municipals que ofereix l’Ajuntament i millorar-los si és possible'

L’Ajuntament de Vilafranca aprova un pressupost de 53,2 milions d’euros per al 2018. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Vilafranca va aprovar inicialment ahir al vespre en sessió plenària un pressupost de 53,2 milions d’euros per a l’any 2018, xifra que suposa un augment del 5% respecte el d’enguany. Són els tercers pressupostos que s’aproven des de les darreres eleccions municipals i, com en les dues ocasions anteriors, l’equip de govern sociovergent no ha comptat amb cap suport dels quatre partits de l’oposició: CUP, ERC i VeC hi van votar en contra i el PP es va abstenir.

El regidor d’Hisenda Aureli Ruiz va explicar que “els pressupostos tenen dos grans objectius: garantir la continuïtat dels 51 serveis municipals que ofereix l’Ajuntament i millorar-los si és possible”. Tot plegat, implica com a línies bàsiques “els serveis directes d’atenció a les persones, sobretot les que es troben el risc d’exclusió social; la reactivació econòmica del municipi; disposar i augmentar l’oferta formativa; donar suport a les més de 400 entitats de la vila; i el manteniment i millora de l’espai públic” segons Ruiz.
A més, el regidor d’Hisenda va treure pit assegurant que “en l’àmbit dels ajuts socials som l’Ajuntament de referència a la província de Barcelona i com a capital de comarca”.

Les principals inversions es destinaran a l’ampliació del Vinseum (1,8 milions d’euros), a continuar amb la urbanització de la llosa de la via de l’AVE (1,5 milions d’euros), a la construcció d’un nou pavelló esportiu annex al de la Gamba (930.000 euros), a la millora de la via pública (400.000 euros), a la rehabilitació d’habitatge (300.000 euros) i a actuacions d’eficiència energètica (100.000 euros).

La regidora de la CUP Laia Santís va desgranar diversos motius pels quals la seva formació rebutja els pressupostos: “no es dóna compliment a qui siguin participatius tal i com s’havia aprovat en una moció en aquest plenari; les inversions en equipaments es fan sense tenir un pla general consensuat; no hi ha projecte de Centre Cívic i per tant no es pot parlar com a tal; cal aturar les desigualtat i injustícies socials, però les ajudes a les famílies són insuficients; els preus dels lloguer pugen i el govern no ha previst res; els sous dels polítics s’haurien d’equiparar al salari mitjà”. A més, Santís va alertar que “l’aportació al Vijazz supera la que es fa a les famílies per fer front a l’IBI o al rebut de la brossa” i va cloure assegurant que “les inversions previstes tendeixen més a la part estètica que no a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans”.

Des d’ERC, Mònica Hill es va manifestar en una línia similar, tot argumentant que “les partides per ajuts socials no incrementen, l’any passat ja vam proposar ampliar la partida en 300.000 euros i no s’ha fet”. Hill també va criticar la política de subvencions a entitats, ja que “eixample més la diferència entre les grans entitats respecte les mitjanes i petites”, va recordar “la necessitat d’aplicar la tarificació social a l’Escola de Música” i va lamentar que “no hi ha projecte per a l’alberg municipal, després de 17 anys segueix sense forma part de la xarxa d’albergs socials de Catalunya”. La portaveu d’ERC va cloure el seu discurs afirmant que “tenim un govern acomodat i conservador que ha esgotat el seu recorregut per la poca innovació que planteja”.

Ramon Arnabat, de VeC, també va focalitzar la seva intervenció en l’àmbit social: “és evident que hi ha una inversió important però seguim pensant que cal redimensionar-la, des de l’inici de la legislatura creiem que s’hauria de fer una diagnosi social”, tot recordant que “estem esperant el llibre blanc intern que vam aprovar per afrontar els problemes que tenim de manera més eficient a l’actual”. Arnabat també va reclamar la necessitat de “la nova biblioteca” i tot i aplaudir la inversió de 400.000 euros en la millora de la via pública va matisar que “se n’haurien de destinar 600.000 i, a més, seria un bon motiu per començar a actuar de forma participativa tal i com està establert”.

Finalment, Josep Ramon (PP) també va incidir en “la falta de la segona biblioteca” i va assegurar que “s’hauria d’incentivar més la inversió d’empreses, un exemple clar n’és el carrer Comerç on ja fa temps que tenen una majoria consolidada per actuar-hi i no s’ha fet”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.