Vegueria del Penedès

NADAL 2017

Fun Lab i Tecnolab omplen el Nadal de Vilanova amb activitats tecnològiques i creatives


Redacció Vilanova i la Geltrú

20-12-2017 17:34

Neàpolis acull el Casal de Nadal de Fun Lab i Tecnolab organitza el taller de FanaLEDs de reis als mercats municipals i la plaça de la Vila

Fun Lab i Tecnolab omplen el Nadal de Vilanova amb activitats tecnològiques i creatives. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Com cada any al desembre des de Fun Lab s'han programat una sèrie de tallers de Nadal a l'aula de Fun Lab i un Casal de Nadal a Neàpolis amb un programa adreçat a introduir el públic infantil en els àmbits de la tecnologia i la creativitat. El Casal de Nadal comença demà dijous, dia 21 de desembre i continuaran els 27, 28 i 29 de desembre vinent i els dies 2,3, 4 i 5 de gener de 2018. Per la seva banda els tallers de Nadal tindran lloc els dies 27,28 i 29 de desembre i 2, 3 i 4 de gener de 2018.

Cada jornada dels tallers estarà dedicada a una matèria especifica. El primer taller serà d'introducció a la robòtica i adreçat a nenes entre els 6 i 9 anys. L'endemà, dia 28 de desembre, es centrarà en l'experimentació electrònica amb plaques arduino per a participants entre els 10 i 13 anys. El taller del dia 29 de desembre servirà per fer un tast sobre el modelatge i la impressió en 3D entre els infants entre 6 i 13 anys.

Al mes de gener el taller del dia 2 es dedicarà a la introducció a la programació per a participants entre 6 i 13 anys. L'endemà, dia 3 de gener, el tema serà la programació per a robòtica amb LEGO adreçada a nens entre els 6 i 13 anys. A la jornada final és previst celebrar una festa-hackathon de programació per a infants entre els 10 i 3 anys.

Tots els tallers es faran a la tarda, de dos quarts de cinc a dos quarts de set. El preu de la inscripció varia segons el nombre de tallers on es participa. Inscriure's a un sol taller costa 19€. El preu per participar en dos tallers és de 35€; si són tres tallers, és de 49€; 59€ per a quatre tallers; 66€ per a cinc tallers i 69€ per a participar en totes les activitats previstes

Seguin l'exemple de les anteriors edicions, el Casal de Nadal també ha programat un seguit d'activitats vinculades al món Maker, des de robòtica, modelat i impressió 3D fins a programació, realitat virtual i augmentada o reciclatge d'objectes electrònics.

Per participar en el Casal de Nadal que es farà a Neàpolis cal inscriure's prèviament i el preu de les inscripcions varia segons el nombre de jornades. Les tarifes són progressives: 1 dia són 29€; 2 dies, 51€;3 dies, 71€;4 dies, 89€; 5 dies, 105€ i finalment 7 o 8 dies, 129€.

TecnofanaLEDS de reis

Tecnolab convoca un any més quatre sessions-taller per a la construcció de TecnofanaLEDS durant els matins als mercats municipals i durant les tardes a la plaça de la Vila. Amb aquesta proposta Tecnolab fa una crida als més petits per a construir fanaLEDS (fanalets il·luminats amb tecnologia LED light-emitting diode) per poder participar en la rebuda als reis d'Orient durant la cavalcada. Els fanaLEDS tenen com a particularitat, a banda d'utilitzar aquesta tecnologia de baix consum energètic, el fet que s'encenen i s'apaguen incorporant un sensor de posició a la base.

Les sessions matinals dels mercats municipals tindran lloc el dijous, 4 de gener, al mercat de mar i el divendres, 5 de gener, al mercat del Centre amb dos torns d'una hora. El primer torn serà entre les 11 i les 12 h. i el segon entre les 12 i les 13 h. Les sessions de tarda de la plaça de la Vila començaran un dia abans, el 3 de gener, i acabaran el dijous 4. Els torns del taller seran entre les sis i les set i entre les set i les vuit del vespre.

Per assistir al taller cal formalitzar una inscripció prèvia a la pàgina web de Tecnolab de cara a organitzar els diferents torns previstos. Els menors de vuit anys s'han d'inscriure amb la companyia d'un adult. El preu de la inscripció és de 6 euros.

Els monitors de Tecnolab acompanyen els més petits en tot aquest procés i els ajuden i encoratgen estimulant les seves capacitats i encarant els entrebancs que puguin sorgir en el procés. El taller és un doncs un laboratori on experimentar i prendre contacte amb un aprenentatge de caràcter pràctic que els serà útil per a l'adquisició d'habilitats. També és una forma de prendre contacte amb una tecnologia com la il·luminació amb LEDS. Unes làmpades més eficients pel seu menor consum energètic amb un cicle de vida més llarg.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.