Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

Som VNG lamenta que s'aprovi dos anys tard la comissió d'investigació sobre el bosquet de Baix a Mar


Som VNG Vilanova i la Geltrú

26-12-2017 20:40

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Ple del 18 de desembre, tot i celebrar-se en campanya electoral, va tenir com a punt destacat la proposta de creació de la comissió d’investigació sobre el Bosquet del Passeig del Carme. Cal recordar, que al 2015 Som VNG va presentar una moció per crear-la, i que va ser rebutjada en no tenir majoria. És per això que la regidora Deborah Zimmerman va lamentar que “el govern hagi esperat a que el marge de maniobra sigui pràcticament nul, per estar disposat per treballar en equip de veritat amb l'oposició”. Així mateix, els va criticar que ha “desaprofitat més de 2 anys de possibilitats, almenys en el que a nosaltres concerneix”, i va desitjar que tant de bo “el treball que emprendrem serveixi per trobar la manera menys dolorosa per a la ciutat, de complir amb les obligacions que aquesta casa té amb el propietari”.

Un cop feta la crítica a la gestió del govern municipal, la regidora de Som VMG va afirmar que la voluntat del grup municipal de “buscar una solució a aquest conflicte ha estat expressada cada vegada que vam tenir oportunitat i quan no, també”. Així doncs, va assegurar que “per trobar solucions que no ens perjudiquin en el futur és indispensable conèixer clarament el que ha passat anteriorment” i per això va celebrar que per fi el govern acceptés investigar tot el que ha passat amb aquest interior d’illa, i perquè hem arribat fins aquí. Per això els dos regidors de Som VNG van votar a favor.

Altres punts a destacar en el Ple van ser les Ordenances Fiscals i la moció presentada per CCOO contra la persecució sindical a Valoriza. Pel que fa a les Ordenances, el govern va presentar unes tarifes que no s’havien consensuat amb ningú, però que no eren tant nocives com les que s’havien presentat en l’anterior Ple en el que es van debatre. És per aquest motiu que Som VNG es va abstenir a la proposta del govern. Pel que fa a la moció presentada per CCOO, es proposava al ple manifestar-se en contra de les pràctiques de repressió sindical que s’han viscut a l’empresa que gestiona la neteja viària, acomiadant la parella d’un sindicalista de forma discriminatòria i fraudulenta. La resposta del govern, però, va ser calumniar al sindicalisme, acusant al representant de CCOO de mentider, sense tenir aquest capacitat de rèplica. Des de Som VNG, en el torn de rèpliques, es van lamentar les formes del govern, que fins i tot es van mostrar barroeres quan es denunciava aquesta pràctica i que va arribar a fer afirmacions ideològiques sectàries contra membres de l’oposició. Des de la candidatura es fa una crida als regidors i regidores a la seriositat en l’exposició dels seus arguments i a guardar unes formes respectuoses que alguns regidors, com el de mobilitat, semblen no conèixer. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.