Vegueria del Penedès

AL-FURKAN

La mesquita de Vilanova organitza una campanya de donació de sang aquest diumenge


Redacció Vilanova i la Geltrú

18-01-2018 11:25

La unitat mòbil del Banc de Sang i de Teixits s'instal·larà davant la mesquita, al carrer de la Fita, 1, per a qualsevol persona que s'hi vulgui apropar

La mesquita de Vilanova organitza una campanya de donació de sang aquest diumenge. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Després de l'èxit de la primera jornada, que es va celebrar al juliol, la comunitat de la mesquita Al-Furkan de Vilanova i la Geltrú ha organitzat una campanya de donació de sang per a aquest diumenge 21 de gener al matí. La unitat mòbil del Banc de Sang i de Teixits s'instal·larà davant la mesquita, al carrer de la Fita, 1, per a qualsevol persona que s'hi vulgui apropar.

La donació de sang, un hàbit cívic

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l'única via per obtenir tota la sang necessària per atendre tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i

1.000 donacions de sang.

De cada donació de sang se'n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s'obtenen concentrats d'hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

Podem donar sang més d'una vegada l'any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades, i els homes 4. Es pot donar sang si es tenen entre 18 i 70 anys, es pesa més de 50 quilos, i es troba en bon estat de salut. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina. Totes les persones que donen sang reben, passats uns dies, una carta a casa amb els resultats de l'analítica de la donació i el grup sanguini.

Es pot donar sang encara que s'hagi patit hepatitis abans dels 12 anys, encara que no s'estigui en dejú, encara que es tingui el colesterol elevat, o encara que es prengui algun dels medicaments més freqüents.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.