Vegueria del Penedès

LLUITA CONTRA EL CÀNCER

Salut impulsa el servei de Genètica Clínica del Càncer per millorar la detecció precoç dels tumors hereditaris


ACN Barcelona

01-02-2018 12:57

Es calcula que el 5% dels càncers de còlon i mama tenen un component hereditari

Una dona es fa una mamografia per detectar si té càncer de mama aquest dijous 17 de novembre de 2016. Assistència Sanitària

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Poder identificar l'alteració genètica que pot provocar un càncer hereditari, detectar precoçment el desenvolupament d'un tumor i abordar-lo amb el millor tractament possible són alguns dels principals objectius que es fixa el nou Servei de Genètica Clínica del Càncer que, integrat a la Xarxa Oncològica de Catalunya que formen l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Institut Català d'Oncologia(ICO), es posa en marxa per millorar el coneixement en els càncers de component genètic. Es calcula que el 5% dels nous casos de càncer de mama i còlon són hereditaris i identificar el risc de patir-ne podria millorar el diagnòstic i la supervivència. El treball en xarxa i el compartiment del coneixement adquirit a través de la recerca per elaborar un registre, són elements bàsics per tirar endavant aquest projecte que arribarà al 100% de la població catalana.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.