Vegueria del Penedès

MANCOMUNITAT

Estudi per a la millora del sistema de recollida selectiva de Sant Pere de Riudebitlles


Redacció Sant Pere de Riudebitlles

02-02-2018 20:49

L’ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles acorda amb la Mancomunitat Penedès Garraf l’elaboració d’una diagnosi del servei de recollida selectiva i d’un pla de millora

L’ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles acorda amb la Mancomunitat Penedès Garraf l’elaboració d’una diagnosi del servei de recollida selectiva. Man

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

D’un temps ençà els índexs de residus recollits selectivament estan estancats, tot i els esforços que es realitzen per a educar sobre la necessitat de reciclar.  Per aquest motiu els municipis han demanat suport a la Mancomunitat Penedès Garraf per a cercar noves estratègies de millora, donat que l’ens disposa d’una àmplia experiència en la gestió tècnica de la recollida selectiva de residus i també un coneixement dels municipis en què presta el servei.

Aquesta setmana, Rosa Maria Esteve, alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles i Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat han signat el primer conveni que permetrà la redacció d’un estudi de diagnosis sobre l’actual sistema de recollida selectiva en el municipi i també en l’elaboració d’un pla de millores de la recollida personalitzat.

L’estudi es realitzarà en 4 fases, i permetrà elaborar la diagnosi de l’actual sistema de recollida selectiva i en funció dels objectius de recollida selectiva futurs, fer l’estudi d’alternatives o possibles escenaris que permetin escollir la proposta de millora més adequada.

El seguiment i el control de l’estudi, amb una durada prevista de 4 mesos, es realitzarà des del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf i té l’objectiu de millorar els resultats tant quantitatius i com qualitatius de la recollida selectiva.

El conveni signat amb l’ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles és el primer pas i formar part de l’estratègia per avançar en els objectius de recollida selectiva marcats pel programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya per als propers anys. En breu, Torrelavit i Olèrdola també signaran els respectius conveni i es sumaran a la iniciativa. En properes fases s’ampliarà l’estudi a altres municipis de l’àmbit de la Mancomunitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.