Vegueria del Penedès

PATRIMONI I TURISME

L’Ajuntament d’Olèrdola senyalitza 30 elements patrimonials del municipi


Redacció Olèrdola

06-02-2018 12:50

Cada element seleccionat inclou un text explicatiu sobre el seu valor

L’Ajuntament d’Olèrdola senyalitza 30 elements patrimonials del municipi. Ajuntament d'Olèrdola

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Durant aquest mes de gener,  la Regidoria de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola ha procedit a senyalitzar 30 elements patrimonials del municipi.La senyalització incorpora un text explicatiu sobre el valor de cada element patrimonial seleccionat.

L' Ajuntament d’Olèrdola és conscient que l’evolució del sector turístic i cultural ha multiplicat les necessitats d' informació  “tant per saber de l' existència de recursos culturals i turístics , com per accedir a la informació de contingut que permeti el gaudi en conèixer aquests recursos”. Pere Sadurní, regidor de partimoni, assenyala que el propòsit és el de “donar a conèixer als veïns i visitants llocs emblemàtics i destacats d' Olèrdola, a part del Conjunt Monumental, i el Pla dels Albats ,que ja tenen la seva senyalització específica”.

La llista dels elements Patrimonials que ha confeccionat la Regidoria de Patrimoni i Turisme comprén tant Patrimoni Cultural,com Històric,i Natural.

Destaquen a la llista les esglésies romàniques del Sant Sepulcre a SantMiquel, la de Sant Cugat a Moja i la de Sant Joan a Viladellops, així com les dues torres medievals a Moja i Viladellops, que són Béns Culturals d'Interès Nacional,com ho és també el Sant Sepulcre. També destaquen les pintures rupestres que són Patrimoni de la Humanitat;el molí d'en Coll, que és un molí fariner medieval;els forns de calç de Can Castellví;el Sindicat de Moja ,considerada “ una catedral del vi” ;les Balmes de la Vall,amb les sitges i premses medievals;  les tombes medievals ,el mil.liari romà,i el Castellot de la Barquera de SantPere Molanta;i el patrimoni recuperat de les barraques de pedra seca.També s' inclouen cases modernistes com la casa Batlle a Moja o masies centenàries com la masia Font Tallada a Sant Pere Molanta.
Dins del Patrimoni Natural destaquen les muntanyes del Puig de l' Àliga, i el Papiol ;i la Font de l' Atmelló.

La descripció del  Patrimoni dona a conèixer  famílies que han tingut lligams amb el municipi,  com les famílies  Milà i Fontanals, Rius i Taulet, Torres i el marquès d' Alfarràs.

Desde la Regidoria s’ha volgut agrair als propietaris particulars dels béns la seva disponibilitat, i l’acurada feina de l’empresa Tríade ,que ha realitzat els texts explicatius.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.