Vegueria del Penedès

CIÈNCIES DEL MAR

Un estudi científic analitzarà l'estat de la sardina i el seitó a la costa catalana


ACN Barcelona

18-02-2018 13:05

També abastarà el litoral valencià, murcià i el golf de Lleó per recollir informació biològica i ecològica i buscar alternatives de gestió per a aquestes espècies

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de donarà suport durant el 2018 a un estudi internacional per avaluar l'estat de la població de sardina i seitó al litoral mediterrani de Catalunya, el País Valencià, Múrcia i el golf de Lleó. L'objectiu de la recerca és recollir informació biològica i ecològica per dissenyar alternatives de gestió d'aquestes espècies, davant les expectatives d'un retrocés en el nombre d'estocs pesquers arran del canvi climàtic. La investigació serà liderada per científics de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) i l’Institut Espanyol de Oceanografia (IEO), i estarà finançat per la Unió Europea.

L'anunci l'ha fet el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, a la inauguració aquest dissabte de la jornada de presentació dels Projectes de recerca sobre l’estat del Peix Blau a Catalunya i a la Mediterrània nord-occidental, a l’Institut de Ciències del Mar. L’estudi comprendrà tres objectius específics: la revisió de la informació biològica per a les dues poblacions (sardina i seitó); la revisió de informació ecològica i pesquera; i per últim, una proposta i una avaluació de mesures de gestió pesquera per a una recuperació de la biomassa. Davant les previsions científiques d'un descens en la població de peix blau a tot el Mediterrani fruit del canvi climàtic, s'ha impulsat aquesta recerca per poder-ne analitzar les causes i plantejar solucions.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.