Vegueria del Penedès

LITERATURA

Darrers dies per a participar en el naixement de Gea, flor de la Posidònia, de l’escriptora Lola Rojas


Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú

08-03-2018 7:30

L’editorial El Cep i la Nansa, i l’autora de la novel·la, Lola Rojas, han engegat una campanya de micro- mecenatge per a la publicació de Gea, flor de la posidònia. Fins el 17 de març

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La novel·la Gea, flor de la Posidònia, de l’escriptora i professora Lola Rojas, ambientada a Vilanova i la Geltrú en els anys de 1940 a 1960, retrata la vida marinera de la ciutat des de la perspectiva d’una nena de 10 anys. Es tracta d’una novel·la per a infants, a partir de 6 anys, però també per a tots els públics, doncs recull, entre les experiències, els somnis i els neguits de la protagonista, un treball d’investigació històrica de l’autora. El món mariner amb els seus refranys, l’humor, la música, les tradicions, i les poesies, se sumen a una mirada actual sobre el Mediterrani, on la posidònia, ocupa, preocupa i protagonitza l’egoisme d’una societat que no té cura del seu medi. El mar i la ciutat abocada a la seva activitat marina, són el paisatge d’una novel·la amb diversitat de missatges, des dels més íntims, com la por i la valentia de la Gea, la protagonista, fins als més socials, com el medi ambient; i potser amb tres finalitats: que la lectura ens faci lliures, amb compromís i ens faci gaudir d’una dolça i divertida història.

Fins el proper 17 de març la campanya per a la recaptació de micro-mecenatge és oberta a través de la web edita.cat. https://edita.cat/projects/la-gea-flor-de-la-posidonia/, on també es pot conèixer el projecte, les característiques i altres sorpreses.

Es tracta de la primera novel·la de l’autora, “sempre he escrit poemes i relats curts, però quan va sorgir la història de la Gea, que em va dur a investigar, a entrevistar a diferents persones i que a més ha arreplegat un gran equip al meu costat, vam pensar en fer un pas endavant”.

L’editorial El Cep i la Nansa, i la il·lustradora vilanovina Glòria Fort, són part de l’equip, a qui Lola Rojas agraeix la complicitat i el compromís. Es tracta d’un projecte, que compta ja amb diversos mecenes i que ofereix diferents possibilitats. De fet, totes les aportacions tenen contraprestacions. Des del llibre amb descompte, fins a d’altres opcions, tant per a particulars com per a institucions o empreses. Es tracta de sumar-se al projecte del naixement de la petita Gea, la nena que volia ser marinera, malgrat els temors davant dels secrets del mar, amb un esperit de valentia, lluitadora, dolça, filla de pescadors, que en la Vilanova de meitat del segle XX, emprèn una sèrie de reptes que podrien fer un món millor.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.