Vegueria del Penedès

ACTIVITAT FÍSICA

'+ actius cada dia', lema del Dia Mundial de l'Activitat Física que tindrà la ciutat d'Igualada com a epicentre


ACN/ Mar Martí Igualada

14-03-2018 17:24

S'estima que cada any moren a Catalunya 3.000 persones a causa del sedentarisme

Foto de família al Parc Central d'Igualada de la presentació del Dia Mundial de l'Activitat Física 2018. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Amb el lema '+ actius cada dia', Igualada centralitzarà el proper 6 d'abril la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física. L'acte principal serà una caminada col·lectiva per la recent estrenada Anella Verda, alhora que es duran a terme diverses activitats al Parc Central i als centres educatius i als equipaments de la gent gran. La diada, però, es commemorarà arreu de Catalunya i el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha dit que esperen superar les xifres de l'any passat: 150.000 participants i mig miler d'activitats. L'objectiu del Dia Mundial de l'Activitat Física és promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar i combatre el sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort al món. Es calcula que a Catalunya cada any moren 3.000 persones a causa del sedentarisme, i les persones sedentàries tenen d'un 20 a un 30% més de risc de mort en comparació amb les persones actives.

Una caminada oberta a tots els públics per l'Anella Verda, una trobada esportiva prebenjamina, sessions d'activitat física per a alumnat de primària i secundària o un acte final amb les entitats al Parc Central són algunes de les activitats que tindran lloc a Igualada el divendres 6 d'abril amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física 2018. L'Ajuntament espera reunir més de 5.000 persones. Tot i que els actes centrals seran el dia 6, a la capital de l'Anoia, igual que a la resta de Catalunya, s'organitzaran activitats durant tot el mes d'abril.

La presentació del Dia Mundial de l'Activitat Física 2018 s'ha fet aquest dimecres al Parc Central d'Igualada, on s'ha donat a conèixer el lema d'enguany: '+ actius cada dia'. El lema va acompanyat d'una imatge que il·lustra "la distància que hi ha entre estar asseguts al sofà enganxats al mòbil i estar actius". Així ho ha explicat el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, que ha dit que hi ha una "distància molt curta entre el sedentarisme i tenir una actitud activa".

L'objectiu de la jornada és promoure l'activitat física com a element de salut i benestar i combatre el sedentarisme. De fet, els experts recomanen fer, com a mínim, mitja hora d'activitat física cada dia durant els cinc dies de la setmana, mentre que els infants i adolescents haurien de fer seixanta minuts d'esports cada dia. La recomanació l'ha feta el secretari de Salut Pública, Joan Guix, que ha lamentat que aproximadament un 50% de les persones d'entre 18 i 70 anys tenen sobrepès i un terç dels infants i adolescents també. Guix ha dit que estan preocupats "per la tendència", ja que "l'obesitat, juntament amb el sedentarisme són causa de moltes malalties com la hipertensió, alguns càncers o problemes cardiovasculars".

De fet, Guix ha avançat que cada any moren al voltant de 3.000 persones a Catalunya a causa del sedentarisme, i les persones sedentàries tenen d'un 20 a un 30% més de risc de mort en comparació amb les persones actives. A més, segons l'OMS, la despesa sanitària anual d'una persona sedentària és d'entre 150 i 300 euros superior a la d'una persona activa.

El Dia Mundial de l'Activitat Física se celebra a Catalunya des de l'any 2010 gràcies a l'impuls del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES). Guix ha dit que enguany es volen superar les xifres del 2017 -993 entitats, 475 activitats i 149.650 participants- i es confia en superar els 150.000 participants a tot Catalunya, majoritàriament mitjançant caminades populars i activitats dirigides.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.