Vegueria del Penedès

NOVA LEGISLATURA

Turull ofereix diàleg a l'Estat i evita fer referència a la República


ACN/ Bernat Vilaró Barcelona

22-03-2018 19:10

El candidat a la presidència envia un missatge de tranquil·litat, confiança i seguretat a la ciutadania, i demana als diputats que siguin dignes de la victòria a les urnes

Jordi Turull pronunciant el discurs del debat d'investidura al Parlament aquest 22 de març del 2018. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha ofert diàleg al Rei i al govern espanyol durant el seu discurs inicial d'investidura, en la sessió plenària d'aquest dijous a la tarda. El conseller destituït amb el 155, però, ha evitat fer cap referència a la República. Sí que ha enviat un missatge de "tranquil·litat, confiança i seguretat" a la ciutadania: "Ens hem preparat per aquest moment" i "amb les victòries venen els reptes, i el nostre és enorme", ha asseverat. Així mateix, ha demanat als diputats que siguin "dignes" de la victòria "a les urnes", sense concretar si es referia a l'1-O o a les eleccions del 21-D.

El candidat de JxCat ha recordat Muriel Casals per constatar que "en un dia com avui" la rialla és la "més eficaç" de les respostes als "atacs, provocacions i menyspreus rebuts". Turull ha demanat, així, somriure davant les adversitats perquè Catalunya té un futur "clar" al davant i perquè la llibertat no és "res més" que una oportunitat per a ser "millors".

El candidat a la presidència també ha asseverat que en els darrers mesos s'han posat a prova els drets humans "més elementals". Tot i això, Turull ha insistit en oferir diàleg a l'Estat: "No quedarà per nosaltres que hi hagi mà estesa si hi ha la més mínima esperança de rebre'n del cap de l'Estat o el govern espanyol". El candidat ha conclòs aquesta primera intervenció demanant la confiança dels diputats: "Avui ens podem desfer d'entrada de les grapes del 155 i obrir un futur net, clar i brillant".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.