Vegueria del Penedès

PLA DE BARRIS

L’art i la llengua com a eines d’integració a Vilafranca


Redacció Vilafranca del Penedès

28-03-2018 9:41

En aquests moments s’estan duent a terme tres grups de conversa en català en els quals una de les activitats que es fomenta són les visites a espais de la vila per poder practicar la llengua in situ i alhora conèixer el municipi

L’art i la llengua com a eines d’integració a Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Des del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, en el marc del projecte de dinamització comunitària de Treball als Barris, es realitza una acció de promoció de la llengua catalana, destinada principalment a persones nouvingudes del barri de l’Espirall amb l’objectiu de potenciar la inclusió social d’aquestes persones, fent del català una eina integradora i de cohesió social.

En aquests moments s’estan duent a terme tres grups de conversa en català en els quals una de les activitats que es fomenta són les visites a espais de la vila per poder practicar la llengua in situ i alhora conèixer el municipi. Una d’aquestes, realitzada en els mesos de febrer i març, va ser a la Sala dels Trinitaris, on els participants van poder conèixer dues exposicions amb visita guiada, acostant així l’art a nous sectors de població i convertint-la en una eina d’inclusió social i empoderament.

La primera exposició anomenada “Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA” va ser una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), i en col·laboració amb el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca. La segona exposició, anomenada “Sense Trama” de l’artista Teresa Pla Belío, va consistir en escultures realitzades amb una textura sense trama creades amb les mans. En ambdues visites les participants, majoritàriament de cultura àrab, van gaudir de l’experiència i van compartir vivències personals a través de les obres.

El projecte Treball als Barris està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el cofinançament del propi Ajuntament de Vilafranca.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.