Vegueria del Penedès

CAVA

Consolidació del cava


Francesc Carafí Sant Sadurní d'Anoia

08-04-2018 22:50

Cava. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Bona senyal, bona salut i bon símptoma, el mercat del cava de l’any 2017. Les xifres que des de el Consell Regulador del Cava s’han donat a la premsa, son positives i satisfactòries. 

En aquesta consolidació del cava, distingir dos “grups”.  El cava tradicional, el cava de tota la vida, es va consolidant tant a l’interior com a l’exterior; i el cava de diversitat de “games” (Premium, Reserva, Gran Reserva, de Paratge), es va obrint camí en el mercat del cava.

Aquest avenç, també fa que la població de Sant Sadurní d’Anoia i la comarca de l’Alt Penedès, es vegin reforçades i sostingudes, en el que respecta al mon laboral. La majoria de caves sadurninenques i del sector, passen, aproven amb bona nota, la producció i facturació, tant nacional com d’exportació. Es pot dir, llavors, que les grans marques (Codorniu, Freixenet, Juvé Camps), tirant de valent a la Unió Europea, Estats Units, Austràlia, etc.; i les petites i mitjanes fan un bon paper en l’interior (Catalunya, Espanya).

Desprès de tot aquest reguitzell de bones noticies, hem de tenir present, però, el boicot existent de fa anys; i les turbulències polítiques de Catalunya, que vulguis o no, entorpeixen.

La consolidació del cava és un fet, i ara cal conservar-lo i guiar-lo per una bona senda. El cava és un producte exquisit i de qualitat per preservar-lo.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.