Vegueria del Penedès

MÚSICA

Sitges, escenari del videoclip del nou single de Tirtha Rootquist


Bàrbara Scuderi Sitges

22-04-2018 12:41

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El suec Tomas Tirtha, guitarrista de Macaco des de fa una dècada, enllesteix el seu primer treball en solitari. Sobre una base de reggae i amb una eclèctica fusió, des de la música hindú a l’electrònica, el seu treball, disponible a spotify, és un cant a la diversitat, i sobre tot a la música.

Toda la vida escuché el reggae clásico, de raiz jamaicana, y se fueron sumando nuevos sonidos”, explica el guitarrista i compositor, que des de la seva Suècia natal viatjava per les melodies jamaicanes i va aterrar a Barcelona. Ara viu al Garraf, “y he descubierto un paisaje magnífico, entre el mar y la montaña”.

El single, What is new under the sun, enregistrat íntegrament a Sitges, en el que fusiona el reggae amb la música hindú, i en el que hi participa la ballarina Maria Jose Bono, és fruit de la seva experiència a la Índia.

Després de llargues estades al desert del país asiàtic i conèixer les seves tradicions i fins i tot enregistrar diferents veus i col·laborant amb altres músics, ara es dona a conèixer el fruits del seu treball.

De la seva anterior formació DHIRA, conserva el groove del Hip Hop, també fusionat. És un músic eclèctic, que respira optimisme i bon gust en totes les seves col·laboracions. Obert al joc de la improvisació i ara mestre de cerimònies del seu primer treball en solitari, on hi apareix el fruit de tota una trajectòria.

Sarcasme, optimisme o crítica, en suec o en anglès, a través de cada nou tema descobrim un compositor i guitarrista vitalista i dinàmic, en un treball personal, que evoca la seva experiència i els seus anhels. Respira ritme, respira frescor i és música viva.

El proper 17 de juny, en acústic i en una formació de trio, presentarà alguns dels seus temes a la terrassa de La Daurada, una proposta on no hi faltarà el reggae, l’ska i el swing. Una oportunitat per a gaudir del Tirtha més autèntic, al costat de la nova gira que començarà amb Macaco i el nou disc.

Descubrir el Mediterràneo ha sido todo un espectáculo y quería en el vídeo mostrar este magnífico paisaje”. Des del Port d’Aiguadolç, fins al Terramar, el videoclip, és un passeig visual i sonor per Sitges, ple de ritme i vitalitat.

Tengo aquí muchas amistades, y hacía tiempo que me invitaban a instarlarme cerca. Suerte que les hice caso, porque me ha encantado”. Esperem que aquesta benvinguda sigui per a quedar-se i que siguin molts els escenaris de la comarca que tinguin el gust de presentar-nos el seu treball.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.