Vegueria del Penedès

FEPIME CATALUNYA

La FEGP reclama una formació professional de qualitat per cobrir la falta de personal qualificat al territori


Redacció Vilanova i la Geltrú

11-05-2018 10:06

La gestió dels polígons industrials, la dificultat per atraure treballadors al territori i les dificultats de les pimes per adaptar‐se al procés de digitalització, entre les principals preocupacions dels empresaris del Gran Penedès

Maria Helena de Felipe, presidenta de Fepime Catalunya i Martí Sistané, president de la FEGP. FEGP

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La seu de la Federació Empresarial del Gran Penedès ha acollit aquest dimecres una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori. 

En relació a la digitalització, tema central del congrés d’enguany, el president de la FEGP, Martí Sistané  ha assegurat que les pimes necessiten assessorament professional per definir com ha de ser el procés de digitalització i, en alguns casos, els empresaris desconfien perquè han tingut males experiències prèvies amb companyies “que han pujat al carro de la digitalització i no han assessorat correctament, fent invertir a les empreses uns diners de forma innecessària”.  “Tenim un problema de dimensió de les empreses: són molt petites i és més fàcil que desapareguin que no pas que puguin créixer. Les obligacions que ens posen al damunt, com la nova llei de protecció de dades, encara ens fan menys competitius. No hi ha productes pensats per fomentar la digitalització de les pimes i la banca no té en compte els beneficis que pot suposar per a una empresa digitalitzar‐se”, assegura Sistané.  

Per a les pimes, costejar la digitalització és complicat en contraposició a les empreses de cert nivell de facturació. Per això es proposa la creació de plataformes que aglutinin tots els serveis digitals per a les pimes, com fan les gestories, i que resolguin totes les necessitats perquè les pimes no hagin de destinar personal i temps als aspectes digitals.  

En aquest sentit també s’ha posat damunt la taula la problemàtica de la fibra òptica que té un desplegament desigual: mentre que al Baix Penedès només hi ha cobert el 15% dels polígons, a l’Alt Penedès i al Garraf els operadors locals han permès un accés més global a la fibra òptica.  

Una altra de les grans problemàtiques del territori és la manca de personal qualificat. “Tenim demanda de personal i tenim atur però la necessitat i l’oferta no casen. Les traves administratives per recuperar la figura de l’aprenent no ajuden a les pimes a cobrir aquests llocs de feina”, ha explicat el president de la FEGP.  

S’ha exposat la necessitat d’apostar per la formació professional amb la creació de més centres per poder formar a tots els perfils que es necessiten actualment a la indústria i evitar que el problema segueixi creixent en el futur.   També s’han posat damunt la taula altres inquietuds com la possibilitat de crear associacions que gestionin els polígons industrials; la dificultat perquè la gent vagi a treballar a les comarques del Gran Penedès i la fugida del talent cap a Barcelona.

Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.