DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

VITICULTURA, SOSTENIBILITAT I RESPONSABILITAT

Vilafranca acollirà un curs dels Juliols de la Universitat de Barcelona dedicat a la sostenibilitat en la viticultura


Redacció Vilafranca del Penedès

23-05-2018 9:05

El curs serà de 20 hores en horari de tarda, està obert a un màxim de 30 alumnes i consta de visites a cellers, tastos i formació teòrica amb ponents de gran nivell

Vilafranca acollirà un curs dels Juliols de la Universitat de Barcelona dedicat a la sostenibilitat en la viticultura. Ajuntament de Vilafranca

Del 9 al 13 de juliol, la capella de Sant Pelegrí de VINSEUM acollirà, un any més i per onzena edició consecutiva, un curs de l’escola d’estiu Els Juliol de la Universitat de Barcelona. Com cada any el curs versa al voltant del món del vi i porta per títol “Vins que estimen la terra” i com a lema “Viticultura, sostenibilitat i responsabilitat”. La directora d’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia, ha explicat que el curs serà de 20 hores en horari de tarda, està obert a un màxim de 30 alumnes i consta de visites a cellers, tastos i formació teòrica amb ponents de gran nivell. Garcia ha destacat en la roda de premsa de presentació, l’alta puntuació, un 9 sobre 10, que atorguen els participants en edicions anteriors. Sobre la temàtica del curs, la directora de l’ED’EC ha destacat que hi ha preocupació pel “canvi climàtic i crèiem important explicar que s’està fent  i que podem fer en el futur per una viticultura més sostenible i responsable”. Ester Garcia també ha lloat l’enoturisme com un “turisme cultural, sostenible, preocupat per l’entorn, sensible al paisatge”.

Joan Cuscó, tècnic de VINSEUM i director del curs, ha emmarcat el curs en la voluntat de descentralització de la Universitat de Barcelona i en la tasca educativa que han de fer els museus. “Un any més el vi és l’eix vertebrador però canviem els professors i la temàtica. Destaquem l’obertura a càrrec de Miquel Agustí Torres i la cloenda a càrrec de Jaume Gramona, entre diversos ponents, les ponències sobre les noves formes de turisme, sobre les eines de treball de les DO o el cultiu de vins biodinàmics a la Catalunya Nord”, ha explicat Cuscó.

Per cloure, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, ha explicat que aquest curs concorda perfectament en el pla de govern de l’Ajuntament, “perquè és difondre coneixement i és promoció econòmica i turística del territori”. Gusi també ha lloat el gran nivell del professorat que “aportarà tots els punts de vista al voltant de la sostenibilitat en el món de la viticultura”.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.